Ce ar fi impins-o pe tanara mama din Bucuresti sa isi puna capat zilelor. Explicatia unui medic specialist

24-11-2014 07:37


Un caz dureros aduce in atentie una dintre cele mai periculoase stari prin care trec unele femei dupa nastere. Mihaela, o tanara de 28 de ani care a adus pe lume un baietel sanatos, si-a luat viata.

Rudele si apropiatii pun tragedia pe seama unei depresii postnatale. Desi avea o familie fericita si facuse nunta, acum o saptamana tanara s-a simtit coplesita de toate grijile si a clacat.

Putin dupa miezul noptii, Mihaela si-a lasat barbatul si bebelusul in varsta de 2 luni in casa, si a urcat la etajul zece al blocului in care locuia.

Vecina:  "Am auzit niste geamuri spargandu-se si zgomote de geam. Cand m-am uitat pe geam am vazut ceva venind de sus, ceva inchis la culoare. Nu mi-am imaginat ca e un om."

Mihalea a murit pe loc, dupa cum aveau sa constate medicii chemati la fata locului. In urma au ramas intrebari fara raspuns care ii chinuie pe cei apropiati.

Lucrurile pareau sa mearga bine pentru ea. Se casatorise de curand si avea un baietel de 2 luni.

Insa Mihaela le-a spus rudelor in ultima perioada ca nu se poate descurca prea bine cu bebelusul, chiar daca avea sprijinul socrilor ei. Duminica a mers si la un preot ca sa o linisteasca, insa vorbele lui au fost in zadar.

"Sorgintea lor e biologica. Intr-un istoric al tinerei mame putem sa gasim episoade de tip depresiv, de anxiozitate si mai ales ca pierderea unuia dintre parinti, ca vedeti sunt evenimente care sunt ca margelele pe ata, pot sa fi contribuit la aceasta decizie", explica medicul psiholog.

Intr-adevar, in urma cu cateva luni, tatal Mihaelei incetase din viata. Cele mai multe elemente din acest caz conduc catre ideea unei sinucideri, insa politistii continua investigatiile pentru a stabili daca nu cumva a fost un accident.

VIDEO PROTVPLUS.RO