Cele mai periculoase statii ale metroului din Capitala. Pompierii trag un semnal de alarma despre o posibila tragedie

06-05-2016 18:43

Cele mai multe statii de metrou din Bucuresti nu sunt sigure pentru calatori, intr-o situatie de urgenta. Oamenii nu pot fi evacuati rapid pentru ca nu exista suficient loc iar caile de evacuare sunt ingustate.

Este concluzia pompierilor care au facut controale inopinante in subteran si se tem ca intr-o situatie critica s-ar putea confunta cu adevarate probleme sau tragedii daca lucrurile nu vor fi remediate. La statia de metrou Unirii, turnichetii verzi sunt cei care ar pune in pericol o evacuare rapida in cazul unui incendiu. Montati la iesire, pentru ca nici un calator fara cartela sa nu se poata strecura pe acolo, devin o bariera periculoasa in calea unor oameni panicati. Din acelasi motiv, a fost montat si un panou metalic intre ultimul turnichet si perete.

Pompierii spun ca aceste mijloace de control pot pune in pericol viata pasagerilor. Si nu sunt singurele probleme. Au mai gasit si usi de acces in statiile de metrou deschise partial sau altele care se deschid in interior. Cele care au ramas inchise sunt incuiate sau zavorate. Astfel de situatii le regasim la statiile de metrou de la Grozavesti, Jiului, Unirii sau Politehnica.

O alta constatare se refera si la chioscurile pe care le gasim de exemplu in statiile Iancului, Muncii sau Grigorescu. Insa ele sunt prezente aproape peste tot si ingusteaza spatiul de evacuare, spun pompierii. 600 de mii de bucuresteni circula zilnic cu metroul. Un incendiu puternic cu degajari mari de fum, ar crea haos printre calatori, care s-ar inghesui sa iasa mai repede la suprafata. Toate aceste probleme constatate de pompieri ar face evacuarea dificila si chiar ar putea provoca un blocaj, asa cum a fost in cazul Colectiv.

Si la suprafata, pompierii au descoperit ca la unele statii nu ar putea ajunge cu autospecialele de interventie pentru ca zona e plina de masini parcate. In cele din urma Metrorex a fost amendat cu 8000 de lei si a primit 7 avertismente din partea pompierilor. mai mult reprezentantii ISU au decis sa le puna la dispozitie celor de la metrou consilieri ca sa remedieze deficientele si oamenii sa poate fi evacuati in siguranata daca e cazul. Metrorex nu a prezentat un punct de vedere pana la aceasta ora.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26