Șeful pompierilor din Constanța: Autoscara a plecat la 5 minute după ce femeia a căzut

Ultima actualizare: 17-02-2021 15:41
pompieri, masina
Pro TV

Șeful pompierilor din Constanța, colonelul Cristian Amarandei, a venit miercuri cu explicații incredibile despre ceea ce s-a întâmplat marți la Constanța, unde o femeie a murit după ce pompierii ajunși la ea nu aveau cu ce să o salveze.

Șeful ISU Dobrogea a recunoscut indirect faptul că autoscara pompierilor a fost trimisă la incendiu la 5 minute după ce femeia a căzut de la balcon.

Amarandei spune că, ”din păcate s-au strecurat niște erori în ceea ce priveşte timpul în care a ajuns la locul intervenţiei autoscara”.

”Da, din păcate, s-au strecurat nişte erori în ceea ce priveşte timpul în care a ajuns la locul intervenţiei autoscara, autoscara fiind o autospecială din cadrul altui detaşament, Detaşamentul Palas. Acesta se află la o distanţă de aproximativ 8-9 kilometri faţă de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41 minute şi nu cum s-a declarat iniţial, 9,27”.

Momentul în care femeia de 57 de ani a ieșit pe fereastră și a căzut s-a întâmplat la 09.25 de minute. Mai mult, ora dată de pompieri la care scara ar fi ajuns la locul tragediei a fost, oficial, 9.27, însă mai multe imagini surprinse de martori la locul tragediei au arătat ora 9.41, deci la aproximativ 26 de minute de când au fost alertați pompierii.

Acum, colonelul Cristian Amarandei spune că, de fapt, ora la care a plecat autospeciala este 09.30, adică ... la 5 minute după ce femeia a căzut de la balcon.

Șeful ISU Dobrogea: ”După înregistrările pe care le avem, ora 9.30 este momentul în care autospeciala a plecat şi 9.39 momentul când a trecut prin faţa inspectoratului.”

Reporter: De ce a făcut atât de mult?

Șeful ISU Dobrogea: ”Din cea ce au raportat și subofițerii care încadrau autopseciala, la intersecţia străzii Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia se crease un ambuteiaj şi autospeciala efectiv nu a avut loc pe unde să treacă. În acest sens a fost solicitat şi sprijinul unui echipaj de poliţie pentru a asigura defluirea”.

 

Reporter: Dacă femeia s-a desprins de balcon la ora 9 și 25 de minute, asta înseamnă că autoscara a fost solicitată după ce femeia a căzut de la etaj?

Șeful ISU Dobrogea: "Aceste aspecte le verificăm acum. În mod normal, autoscara trebuia solicitată după primirea apelului şi după ce erau alertate echipajele de la Detaşamentul Sublocotenent Fripis.”

Reporter: Dumneavoastră spuneți că la și 30 de minute a ajuns practic autoscara.

Șeful ISU Dobrogea:Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Momentul anunţării din dispecerat este ora 9 şi 17 minute, cu aproximație, timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la IGSU.”

Reporter: Încercați să spuneți că subalternii dvs. din Pala s-au mișcat greu? Sau cei din dispecerat?

Șeful ISU Dobrogea: ”Credem că acolo a fost o eroare, la Detaşamentul Palas”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO