Seful Garzii Financiare Neamt si doi comisari, retinuti pentru mita


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 14:02
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2011 13:39
Categorie: Stiri actuale
Spaga

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au retinut pe seful Garzii Financiare - Sectia Judeteana Neamt si doi comisari, pentru ca au primit mita de la zeci de agenti economici, pentru a face control formal si a nu aplica contraventii.

Potrivit DNA, Constantin Nistor, comisar sef in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Neamt, Gheorghe Enasoaie si Corneliu Antonie, comisari in cadrul aceleiasi institutii, sunt acuzati de luare de mita, in forma continuata.

In ziua de 29 septembrie 2011, Nistor, Enasoaie si Antonie, in calitate de comisari in cadru Garzii Financiare - Sectia Judeteana Neamt, cu ocazia exercitarii atributiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenti economici de pe raza judetului Neamt.

Cu aceasta ocazie, inculpatii au primit de la reprezentantii societatilor comerciale verificate suma totala de 4.110 lei, in scopul efectuarii unui control formal, pentru a nu sanctiona contraventional toate neregulile constatate si pentru a aplica amenzi contraventionale minime.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar joi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, urmand ca vineri sa fie prezentati Tribunalului Bacau, cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

Sursa: Mediafax

De ce crede Mircea Sandu ca seful arbitrilor n-a luat mita:
DNA: Seful ITM Timis a cerut 10.000 de lei drept donatie pentru PDL
Perchezitii la ITM Timis. Directorul institutiei dusa la audieri. Este suspecta de fapte de coruptie
VIDEO PROTVPLUS.RO