DOCUMENT. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 iulie. Terasele vor avea program până la 2:00

×
Codul embed a fost copiat

De la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare. Vom putea sta la terasă, club sau restaurant până la 2 noaptea, iar cei care au programate nunți, botezuri și aniversări pot primi până la 300 de invitați, în interior, dar în anumite condiții.

Sunt schimbări și pentru cei care lucrează la birou: scapă de mască, dacă sunt doar 10 persoane în incintă, toate vaccinate. De asemenea, la festivaluri participă peste 2.500 de persoane, iar pe stadioane vor putea fi ocupate pana la jumătate din locuri.

Hotărârea CNSU nr. 41 din 23.06.2021 poate fi consultată aici!

Iată principalele activități ale căror condiții de desfășurare s-au modificat:

Începând cu data de 01.07.2021, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Citește și
Florin Citu
Noi măsuri de relaxare, anunțate de Florin Cîțu. Târgurile se vor redeschide
Trump, primul interviu după tentativa de asasinat: „Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii. Ar trebui să fiu mort”

Participarea la activități este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) este  permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Pentru persoanele vaccinate, este permisă participarea la evenimente private (nunți, botezuri), fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Începând cu data de 01.07.2021, se permite organizarea de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și cu obligativitatea purtării măștii de protecție

Desfășurarea activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise, începând cu data de 01.07.2021, va fi permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.

Se permite activitatea operatorilor economici desfășurate în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, aceasta va fi permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Începând cu data de 01.07.2021, desfășurarea activității la capacitatea maximă a spațiilor închise este permisă pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Crește gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică (...) la capacitatea maximă a acestora cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 și portul măștii de protecție în spațiile comune.

Actul prevede creșterea gradului de ocupare la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Se reiau activitățiile târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Cîțu, despre apariția unui val patru de COVID: Dacă ne vaccinăm, ar trebui să nu fie probleme
Cîțu, despre apariția unui val patru de COVID: Dacă ne vaccinăm, ar trebui să nu fie probleme

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că dacă populaţia eligibilă s-ar vaccina, nu ar trebui să existe griji în privința unui val patru puternic al infectărilor cu SARS-CoV-2 în România.

Noi măsuri de relaxare, anunțate de Florin Cîțu. Târgurile se vor redeschide
Noi măsuri de relaxare, anunțate de Florin Cîțu. Târgurile se vor redeschide

Premierul Florin Ciţu a afirmat că Guvernul va relaxa săptămâna viitoare condiţiile pentru desfăşurarea târgurilor de la 1 iulie. 

Florin Cîțu, despre revenirea la restricții: ”Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, putem să tragem și frâna de mână”
Florin Cîțu, despre revenirea la restricții: ”Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă, putem să tragem și frâna de mână”

Premierul Cîțu anunță că sunt luate în calcul noi măsuri de relaxare, pe lângă cele anunțate de președinte. Se vor aplica, însă, doar dacă vaccinarea va avea un ritm susținut.

Recomandări
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”

Parlamentarii au adoptat legea prin care se reglementează numărul de exemplare de urși ce pot fi vânate.

Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă
Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă

Zece persoane care au suferit lipotimii în locuri publice, pe fondul caniculei, au fost preluate în ultimele zile de ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, un bărbat de 74 de ani fiind găsit în comă.

„Ar trebui să fiu mort”. Gestul făcut de Trump care i-a salvat viața. „Rareori fac asta”
„Ar trebui să fiu mort”. Gestul făcut de Trump care i-a salvat viața. „Rareori fac asta”

Donald Trump a acordat primul său interviu pe larg după ce a supraviețuit miraculos unei tentative de asasinat la mitingul său din Pennsylvania, sâmbătă, insistând că "ar trebui să fiu mort".