Secția în care medicii sunt cei mai predispuși spre sinucidere. ”Se trăiește la extrem”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
spital
iStock

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Timișoara este secția cea mai dificilă a spitalului, cu un impact emoțional extrem de mare asupra personalului medical care activează acolo.

Cu toate astea, potrivit profesorilor de la Medicină din Timișoara, tot mai mulți studenți optează pentru această specializare. Și, uimitor, sunt tot mai multe tinere care aleg să lucreze în secțiile în care medicii trăiesc la extrem.

Este profesia cu cea mai mare rată de tentative de suicid, toxicomanii de tot felul, alcool, droguri, consulturi psihiatrice pentru că în ATI nu se trăiește decât la extrem. Nu există stare de mijloc, fie ești extraordinar de fericit că ai reușit să salvezi un om, fie ești doborât de tragediile în care ești implicat. Nu există nimic mai greu în meseria asta care să se compare cu momentul acela atât de greu când trebuie să te duci la părinții care așteaptă la capătul coridorului și să îi anunți că da, copilul lor a murit sau că nu mai are nicio șansa. Toate acestea sigur că forjează în sufletul unui om și provoacă efecte. Unii reușesc să găsească echilibrul și în ATI găsești poate și cei mai mulțumiți și fericiți oameni din lume, cum poți întâlni și toate celalalte aspecte. Uneori, un singur om trece prin ambele stări. Este o profesie cu un impact extraordinar”, a spus profesorul universitar Dorel Sandesc, potrivit opiniatimisoarei.ro.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO