Sechestru pus de DNA pe autobuzele unei firme de transport local din Pitesti. Patronul, acuzat ca l-ar fi mituit pe primar

15-11-2014 08:30


Dupa ce procurorii DNA au pus sechestru pe avea primarului din Pitesti, Tudor Pendiuc, si a fiicei sale, acuzati de luare de mita, acum a venit randul celui care a dat spaga sa plateasca.

40 de autobuze ale uneia dintre firmele de transport in comun care ar fi castigat ilegal o licitatie au fost puse sub sechestru asigurator. Patronul companiei l-ar fi mituit pe primar pentru a-i atribui contractul, iar statul ar avea acum de recuperat peste 5 milioane de euro.

In mijlocul zilei, 40 de autobuze ale unei firme de transport public din Pitesti au fost rechemate vineri de pe traseu.

Procurorii anticoruptie au pus sigiliu asigurator pe vehicule, deoarece patronul societatii este acuzat ca l-ar fi mitutit pe primar ca sa obtina contractul.

Edilul orasului, Tudor Pendiuc, ar fi primit pentru acest serviciu un milion de euro, in care ar intra si un apartament situat intr-un complex rezidential din Bucuresti, trecut pe numele fiicei sale. Edilul a fost arestat preventiv saptamana trecuta.

Autobuzele au fost trecute in custodia unei alte firme de transport in comun care apartine primariei.

Simona Raducu, director executiv: "Au fotografiat kilometrajele, au fost identificate tipurile de anvelope care sunt pe ele, ele vor fi sigilate. Autobuzele nu vor putea circula, dovada ca si kilometrajele au fost inregistrate."

Reprezentanta societatii de la care au fost luate autobuzele sustine ca va contesta decizia procurorilor DNA de punere sub sechestru. Totodata, spune ca va face si o plangere penala impotriva firmei municipalitatii, in cazul in care aceasta va folosi vehiculele.

Tags: dna, sechestru, pitesti,

VIDEO PROTVPLUS.RO