Furt in 60 secunde. 2 tineri ajutati de un bunic au dat iama in magazine

Ultima actualizare: 20-10-2012 20:26

Furturile din magazine, peste 60.000 numai in Bucuresti, in 2010, au devenit o reala problema pentru comercianti. Desi investesc in sisteme de securitate si pregatirea angajatilor, hotii sunt tot mai creativi si le provoaca pagube de sute de mii de euro.


Statisticile arata ca dispar in special cu articole scumpe de imbracaminte. In Bucuresti, hotii sunt in pas cu tehnologia. Acestia foloseau o telecomanda pentru a bruia portile magnetice de la iesire. Astfel ieseau cu tot cu sistemele de siguranta puse pe haine.

De multe ori, infractorii profita de neatentia angajatelor. Se fura orice de la tigari si mancare pana la parfumuri si plasme uriase. Cautate sunt, insa, in special hainele de firma: blugi, geci de piele, genti, produse din casmir sau matase. In 2010, Politia Capitalei a inregistrat peste 63.000 de furturi.

Politistii spun ca magazinele ar trebui sa investeasca in camere de supraveghere performante, pentru ca imaginile sa fie clare si sa permita identificarea. Din pacate, in multe cazuri patronii renunta sa mai completeze plangeri, fie isi asuma paguba, fie o au deja inclusa in profit.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO