Școlile de șoferi și-au reluat activitatea. Când vor putea susține candidații proba practică

Ultima actualizare: 23-05-2020 13:27

Peste 70.000 de candidați la examenul auto cărora le-au expirat documentele în starea de urgență vor putea susține din nou proba practică începând cu 2 iunie.

Restul se vor putea programa la examen din 15 iunie și vor începe cu proba teoretică. Atenţie: la traseu candidaţii trebuie să vină cu mască şi să nu aibă temperatura mai mare de 37,3 grade!

Odată cu ieșirea din starea de urgență s-au redeschis și școlile de șoferi, care au fost nevoite să-și sisteze activitatea cel puțin două luni. Cursurile se fac în condiții speciale.

De luni, școlile de șoferi au reluat înscrierile și cursurile de legislație. Responsabilii au trasat limite de distanță și au amplasat soluții dezinfectante. Și sălile de clasă au fost modificate.

Alte școli au găsit soluții online.

Marius Teodorescu, directorul unei școli de șoferi: „Pe adresa lui de mail sau pe Whatsapp primește un link, accesează acel link și pe o platformă pe care facem aceste lecții intră online.”
Reporter: „Se va regăsi această investiție în costul școlii de șoferi?”
Marius Teodorescu, directorul unei școli de șoferi: „În acest moment nu, dar cu siguranță avem în vedere acest lucru.”
Reporter: „Cât ar putea costa în viitorul apropiat?”
Marius Teodorescu, directorul unei școli de șoferi: „Cu siguranță peste 2.500 de lei.”

Măsurile luate pentru siguranța cursanților și a instructorilor

 

În mașină, instructorul trebuie să dezinfecteze volanul și schimbătorul de viteze. Elevul își dezinfectează mâinile sau își pune, după caz, mănuși. Dar poartă obligatoriu și masca de protecție.

Pentru siguranța clienților, unele firme au montat și un panou despărțitor între instructor și elev.

Alexandra are 18 ani și a fost nevoită să sisteze cursurile la școala de șoferi odată cu instalarea stării de urgență.

Alexandra, cursant: „Am început cursurile în martie, la început, am apucat să fac câteva cursuri și pe urmă din cauza situației actuale a trebuit să le opresc o perioadă și acum le-am reluat de o săptămână. Totul este foarte bine, dezinfectează mașina înainte să mă urc, când ajung aici mă spăl pe mâini, totul este foarte sigur, mereu cu mască."

Examenele vor fi reluate din iunie. În ce condiții

 

Din iunie, și examenele vor fi reluate, cu respectarea unor reguli.

La proba practică vor avea voie în mașină doar trei persoane - examinatorul, candidatul și un martor. Cu toții vor purta obligatoriu măști de protecție și le va fi măsurată temperatura. Dacă aceasta este mai mare de 37,3 grade celsius examenul nu va avea loc. În plus, candidații sunt sfătuiți să vină singuri la examen, fără prieteni sau rude.

Rodica Popescu, purtător de cuvânt DRPCIV: „Reluarea examenelor se va face în data de 2 iunie, prioritate având candidații cărora le-au expirat dosarele de examen sau documente aflate în dosarele de examen, urmați fiind de candidații care aveau programări la proba practică în 16.03 - 17.05.”

Din 15 iunie cei care au terminat școala de șoferi se pot programa la examen pentru proba teoretică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO