Se închid școlile vineri, 23 martie, în București. Anunțul Primăriei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Pentru a doua oară în acest an, la mai puțin de o lună distanță, Primăria Capitalei a anunțat că în Bucureși vor fi școli închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vineri, 23 martie.

Școli închise în București. Primarul General, Gabriela Firea, a analizat marți după-amiază, împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanții ANM București-Ilfov și inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, ultimele informații emise de meteorologi, care anunță ninsori și intensificări ale vântului în București și a decis că vineri, 23 martie, grădinițele, școlile și liceele din Capitală să fie închise.

"În urma discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrăutăți semnificativ și că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica și ninsoarea va fi mai abundență, am decis că, pentru siguranță copiilor noștri, cursurile în unitățile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie.

Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorința de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme" - se arată într-un comunicat semnat de primarul General, Gabriela Firea.

Școli închise. ANM a lansat marți după amiază o informare de vreme deosebit de rece, valabilă de pe 20 martie până joi, 22 martie.

Primarul general a mai luat o decizie asemănătoare la sfârșitul lunii februarie, când a anunțat suspendarea cursurilor școlare în București în perioada 26 februarie 2 martie.

Școli închise în București. Tot atunci, edilul Gabriela Firea a precizat că familiile care nu au cu cine să îşi lase copiii pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, pentru a găsi „soluţii punctuale”. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO