Scoala reabilitată din Iaşi, cuprinsă de flăcări în toiul nopţii. Ce spune primarul comunei


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 09:51
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 07:50
Categorie: Stiri actuale

Alertă într-o comună din judeţul Iaşi, unde acoperişul unei şcoli a fost cuprins de flăcări. Sătenii s-au mobilizat rapid şi au reuşit să salveze totuşi bunurile aflate în interior.

Unitatea de inavatamant se afla în renovare, iar recepţia lucrărilor era programată pentru finalul acestei luni.

Alerta s-a dat în jurul orei 23.30 la scoala gimnaziala din comuna Ciurea. Martorii au văzut cum acoperişul şcolii a fost cuprins de flăcări puternice.

Oamenii s-au mobilizat şi au scos din calea focului cărţi, obiecte de mobilier, calculatoare şi documente.

Pompierii s-au luptat zeci de minute cu flăcările până au stins valvătaia. Din fericire, nu au fost victime.

Ionuț Grădinariu, ISU Iaşi: "Se acţionează cu 6 autospeciale cu apă şi spumă, 2 autoscări, o ambulanţă SMURD. Intervenim pentru localizarea incendiului care se manifestă la nivelul acoperişului în formă generalizată. Suprafaţa aproximativă este de 1000 m."

Scoala în care învaţa în jur de 600 de elevi a intrat în reabilitare cu fonduri de la Guvern vara trecută. Lucrările, în valoare de peste 300 de mii de lei, urmau să se încheie la finalul lunii februarie.

Cătălin Lupu, primar comună Ciurea: "Este o şcoală cu lucrările aproape finalizate, trebuia acum în vacanţă intersemestriala să definitivăm pe la băi, am primit un telefon de la poliţia locală la 11.30 că acoperişul e în flăcări, ciudat, dintr-o dată tot acoperişul."

Clădirea nu avea autorizaţie ISU, susţine primarul, care spune că ar fi urmat să o obţină după ce s-ar fi terminat lucrările.

VIDEO PROTVPLUS.RO