Scoala care se afla in lucrari de renovare de aproape 10 ani. Unde s-a tinut festivitatea inceperii anului scolar

Ultima actualizare: 17-09-2015 03:23

Desi au avut la dispozitie trei luni sa se pregateasca pentru inceputul unui nou an scolar, in Romania inca mai exista scoli care functioneaza fara autorizatie.

Anul acesta, in total, 4 la suta dintre elevi au inceput anul scolar in institutii fara autorizatie de functionare. Grav este ca in unele cazuri, lucrarile de reabilitare au inceput chiar si cu 10 ani in urma.

De exemplu, la Scoala Eugen Barbu, din sectorul 1 al Capitalei, lucrarile au inceput acum 9 ani, dar nu s-au terminat nici pana acum. Parintii si profesorii au facut petitii peste petitii, dar problema a ramas nerezolvata.

Si la acest inceput de an scolar, s-au reunit intr-o alta unitate de invatamant, pentru a nu pierde cursurile.

Directoarea scolii Eugen Barbu: "Desi cu tristete si dezamagire, inceputul de an scolar are loc pentru a 10-a oara tot in aceasta locatie, nu se cuvine sa umbrim bucuria celor care pasesc pentru prima data pragul scolii."

Acesta este mesajul cu care directorul scolii Eugen Barbu si-a primit elevii in noul an scolar. Spera sa-i poata duce in clasele renovate si aranjate ale unitatii pe care o conduce, insa reparatiile nu au fost terminate. Scoala este in santier de noua ani.

Invatatoare: "Cei care au termiant anul acesta clasa a 8-a nu stiu ce inseamna scoala mea. Ne vrem scoala inapoi."

Multi dintre parinti si-au retras copiii de la aceasta scoala, iar cei care au ramas spera ca in cateva luni sa se mute in cladirea in sfarsit renovata.

Forentina Pantelimon, parinte: "Au fost probleme cand nu a fost apa si copiii coborau la etajul 1 sa se spele pe maini inainte de masa. Cei mari ii impinegau pe cei mici, am primit toate asigurarile ca lucrurile vor decurge normal si ca ne vom muta. Povestea se repeta."

Lavinia Gafita, parinte: "Vrem ca si copiii nostri sa invete intr-o scoala cu mobilier nou, cu dotari performante. Am facut sesizari peste sesizari la Presedintie, Guvern, Avocatul poporului, Minister, primarie."

Desi teoretic sunt elevi ai scolii "Eugen Barbu", practic, acesti copii au fost acolo doar in vizita.

Chiar daca au primit numeroase promisiuni ca isi vor lua scoala inapoi, iata ca si acest inceput de an scolar ii reuneste pe elevii si profesorii Scolii Eugen Barbu tot in alta unitate de invatatmant. Aici au primit 5 clase in care cei aproape 200 de elevi isi vor desfasura activitatea in 2 schimburi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO