Scene ”apocaliptice” cu sute de copaci căzuți din cauza ploii înghețate. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 27-01-2019 09:01

Sute de mașini au fost avariate de copacii căzuți în Capitală.  Pagube mari au fost la tot pasul. Multe străzi şi trotuare au fost blocate, tramvaie şi troleibuze au înţepenit pe traseu.

Asaltat de apeluri, serviciul de urgență a fost cât pe ce să cedeze şi el. Autorităţile le-au cerut bucureştenilor să nu mai sune întruna la 112.

În zonele lăturalnice, bucureştenii şi-au descoperit maşinile acoperite de crengi, unele chiar distruse.

Stratul gros de gheaţă format pe cabluri a făcut ca până şi stâlpii de electricitate să cedeze iar în cădere au făcut pagube însemnate.

Pe măsură ce timpul trecea, astfel de imagini puteau fi văzute în întreg Bucureştiul.

Nu e zonă în care copaci, groşi sau subţiri, să nu fi cedat ori să se fi rupt. Unii au avariar liniile de tensiune, inclusiv cele care alimentau reţeaua folosită de troleibuze.

Aşa că multe maşini au rămas înţepenite pe traseu. La fel s-a întâmplat şi cu tramvaiele care nu mai puteau accesa reţeaua de electricitate.

În zona Obor, zeci de tramvaie au rămas blocate pentru că nu mai puteau înainta şi au îngreunat circulaţia.

O prognoză specială ANM a fost emisă pentru municipiul Bucureşti, valabilă de sâmbătă de la ora 13.00 până duminică la 10.00. Conform acesteia, după-amiaza vor mai fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, ce vor continua să depună polei. Seara şi la începutul nopţii este posibil să fulguiască, apoi să se formeze ceaţă.

Depunerile semnificative de gheaţă se vor menţine pe tot parcursul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat – viteze de până la 30 km/h. Temperatura va fi de -2...-1 grad.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO