Scandalul HIV din bordelurile grecesti. Ministrul Sanatatii vrea sa faca publice numele implicate

Ultima actualizare: 09-07-2012 06:16
prostituate grecia

Ministrul grec al Sanatatii Andreas Loverdos a cerut public incriminarea sexului neprotejat la bordel si a propus ca fotografii ale unor clienti si unor prostituate infectate cu virusul HIV sa fie facute publice, dupa ce cinci barbati au fost testati pozi

 

Barbatii depistati ca infectati cu HIV fac parte dintr-un grup de aproximativ 100 de barbati care au fost testati in acest sens la Centrul Elen pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (KEELPNO). Intre timp, peste 6.000 de persoane au sunat la linia telefonica de asistenta a KEELPNO pentru consiliere sau testare HIV in urma unor relatii sexuale neprotejate.

De asemenea, laboratoarele private au efectuat in ultimele doua saptamani de doua ori mai multe teste HIV decat intr-o perioada obisnuita, potrivit site-ului.

Un numar de 31 de prostituate din Atena au fost testate HIV pozitiv de la sfarsitul lui aprilie, cand analizele de sange au devenit obligatorii pentru prostituate. In total, 250 de lucratori sexuali au efectuat teste, in contextul in care autoritatile lanseaza in continuare apeluri in acest sens.

Loverdos a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca testarea va continua in acelasi ritm pana la sfarsitul lunii, cu obiectivul unei "reduceri semnificative" a raspandirii virusului.

El a insistat ca ministerul sau va "persevera" in lupta impotriva "SIDA care s-a raspandit dincolo de ghetouri si a intrat in societatea greaca", in pofida protestelor fata de aceasta initiativa. Ministrul a mai anuntat ca oficiali din cadrul KEELPNO au primit amenintari anonime si ca pe zidurile ministerului au fost gasite inscriptii graffiti impotriva Centrului.

Ministrul grec al Sanatatii a cerut din nou, in mod public, ca clientii bordelurilor care au intretinut relatii neprotejate sa fie acuzati de comiterea de infractiuni, la fel ca prostituatele testate HIV pozitiv. O hotarare de luna trecuta, de a face publice fotografii ale unor lucratori sexuali infectati cu virusul HIV a declansat un adevarat scandal public, insa autoritatile au insistat ca sanatatea publica este mai importanta decat ingrijorarile cu privire la viata privata.

O romanca, lucratoare sexuala in Grecia, se afla printre prostituatele testate HIV pozitiv, a anuntat KEELPNO citat de ekathimerini.com.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO