O noua descindere a politistilor la Universitatea Bioterra, implicata intr-un scandal de coruptie

Dată publicare: 30-09-2012 19:23
Dată actualizare: 03-11-2012 02:10


Politistii au descins din nou, duminica seara, la sediul Universitatii Bioterra din Bucuresti. Actiunea a avut loc la putina vreme dupa ce in aceeasi institutie de invatamant a izbucnit un urias scandal. 

Procurorii l-au retinut atunci pe un sef de lucrari, banuit ca ar fi luat mita de la studenti.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca in cazul in care se va dovedi ca profesorii de la Universitatea Bioterra acuzati de divulgarea unor subiecte de licenta sunt vinovati, acestia "nu mai au ce cauta acolo", unitatea "trebuie sa ii scoata".

Ecaterina Andronescu a spus ca, daca profesorii anchetati sunt vinovati, unitatea de invatamant "trebuie sa-i scoata". "Daca se dovedeste ca sunt vinovati (profesorii anchetati - n.r.), nu mai au ce cauta in universitate si o spun raspicat. Cred ca universitatea are parghii sa-i scoata. in momentul in care intra in ancheta penala, ar trebui sa-i si scoata imediat din universitate", a afirmat Andronescu.

Potrivit acesteia, comisia care controleaza Universitatea Bioterra se va axa pe verificarea elementelor tehnice, respectiv daca au fost gestionate corect notele, daca gestionarea studentilor este corecta, conform normativelor.

Ecaterina Andronescu a spus ca, in momentul in care ministerul va avea raportul, il va face public.


VIDEO PROTVPLUS.RO