Scandal la un spital din Prahova. Familia unui copil cu arsuri au răbufnit la adresa medicilor

Ultimul update: Luni 03 Decembrie 2018 17:35
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2018 16:31
Categorie: Actualitate

Scandal la spitalul din Vălenii de Munte, judeţul Prahova, unde a fost dus un copil de un an şi opt luni, cu arsuri de gradele doi şi trei pe faţă, mâini şi coapse.

Familia băieţelului susţine că medicii şi asistentele nu au alinat suferinţa celui mic.

Oamenii şi-au ieşit din fire şi au început să ţipe, până când o ambulanţă a preluat copilul şi l-a dus la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Personalul medical spune însă că rudele pacientului au refuzat tratamentul, apoi au devenit violente şi au distrus obiecte de mobilier.

Poliţia anchetează cazul. Copilul s-a opărit cu apă pusă la fiert pe aragaz, povesteşte bunica. Întreaga familie a alergat cu băieţelul la spital.

”A venit domnul doctor şi şi-a pus mâna la cap şi a zis că nu ştie ce să facă a stat maxim 5 minute după care s-a ridicat şi a plecat şi a încuiat uşa pe dinăuntru”, a spus o rudă a copilului.

Cristiana Tache, director medical Spitalul orăşenesc Vălenii de Munte: ”S-a refuzat un pansament steril pentru că îl ustură, şi s-a refuzat un tratament antialergic pentru că este alergic.”

Rudele băieţelului spun că medicii şi asistentele nu aveau cu ce să-l trateze pe copil, aşa că au început să facă scandal.

Bunica copilului: ”Doctorul nu i-a dat un prim-ajutor, să fi fost o folie, să fi fost un spray, să fi fost ceva să îi aline durerile. Efectiv pe mamă a scos-o afară din cabinet cu copilul, a lăsat-o pe holul spitalului, cum se vede dezbrăcat în pielea goală. Dacă tu ca doctor te dai că nu ai cu ce la ce mai stai în cabinet frate.”

În 6 minute de la sosire copilul a fost văzut de medic, în 10 minute a fost chemată salvarea şi peste exact 18 minute ambulanța a plecat cu pacientul la Ploieşti, susţine, pe de altă parte, conducerea spitalului. Angajaţii povestesc că au vrut să-l ajute pe copil, însă, în schimb, au primit doar ameninţări şi vorbe de ocară.

George Nicolae, manager Spitalul orăşenesc Vălenii de Munte: ”Au distrus au aruncat cu obiecte din spital au lovit cu picioarele în uşi şi au fost extrem de violenţi şi verbal chiar au agresat un paznic al nostru, care a fost împins şi chiar au intrat în cabinet peste domnul doctor de la camera de gardă interne.”

Polițiștii ajunşi la faţa locului i-au amendat pe adulţii care au făcut scandal şi au întocmit un dosar penal pentru distrugere.

Comisar Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ”Toţi cei 5 participanţi au fost sancţionaţi cu câte două amenzi fiecare pentru tulburarea ordinii publice şi pentru adresarea de cuvinte jugnitoare.”

Anchetatorii spun însă că vor face verificări şi pentru a stabili dacă medicul de gardă şi-a făcut sau nu datoria. Copilul a ajuns în cele din urmă la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, pentru că are arsuri pe 25% din suprafaţa corpului. Una dintre plăgile profunde este în zona ochiului.

Firea, despre scandalul stafilococului: Nu de fiecare dată aparținătorii înțeleg să respecte regulile de igienă
Firea, despre scandalul stafilococului: Nu de fiecare dată aparținătorii înțeleg să respecte regulile de igienă
VIDEO PROTVPLUS.RO
viscol A3
Autostrada Turda-Gilău, blocată din cauza viscolului. De ce nu au ieşit utilajele de deszăpezire
Începe ”migrația” pachetelor pentru românii din străinătate. ”Slănină, ceapă, țuică”
Cazul liftierei care ar fi cerut cadourile copiilor cu cancer. Ce riscă și cum s-ar fi justificat
CAMERA ASCUNSĂ. Porci, vânduți din zonele afectate de pestă. ”E injectat, are tot”
România va folosi la summitul de la Sibiu, în premieră europeană, o tehnologie imposibil de păcălit
O mamă româncă riscă închisoarea şi să-şi piardă copilul în urma acuzaţiilor unui italian
Hoti camion
Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singură greșeală poate însemna moartea pentru hoți
Greu de reținut. Bărbatul care și-a bătut iubita s-a jucat marți cu poliția, care l-a lăsat apoi liber
Ucrainenii îşi abandonează rablele în România. Cum câştigă mii de euro din această afacere
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”
De la ce a pornit războiul dintre clanurile de romi din Calafat. Un poliţist, rănit