Satele romanesti au inghetat. Oamenii se chinuie sa reziste unor temperaturi care se intalnesc la Cercul Polar


Ultimul update: Miercuri 11 Ianuarie 2017 06:46
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2017 17:12
Categorie: Stiri actuale

Este cumplit de greu la tara, in mijloc de ianuarie. Prevazatori, oamenii care stiu ca iarna e lunga s-au pregatit pentru vremea aspra. Si-au pus animalele la adapost si si-au facut provizii.

In multe locuri, sambata noaptea, 7 ianuarie 2016, s-au inregistrat minus 25 de grade, asa ca totul a incremenit intr-o mare de gheata.

La Fundata, zapada trece de un metru, dar mult mai rau este ca viscolul nu se potoleste de cateva zile. Rufele intinse la uscat ingheata bocna in doar cateva minute si arata ca niste bucati de tabla.

Taranii stiu cat de ger e afara dupa cat de inghetate le sunt geamurile caselor. Acum nu se mai vede nimic prin ele.

Sus, la Varful Omu, dimineata s-au inregistrat -25 de grade. A fost cumplit de frig, iar la rafala vantul a avut aproape 100 de kilometri pe ora.

La Rasinari, in judetul Sibiu, toata asezarea este prinsa in gheata. Oamenii nu stiu cum sa-si puna mai bine animalele la adapost, iar multi se tem sa ne le piarda.

Gerul naprasnic face zapada sa scartaie si in judetul Cluj.

Localnic: "In fiecare dimineata spargem gheata, ca sa putem adapa oile si vacile. E un frig cumplit, cumplit!"

La Pitesti, mai multe lebede prinse in gheata de pe raul Arges au fost salvate de pompieri, dupa ce oamenii le-au cerut ajutorul. Bietele pasari au fost prinse in capcana de gheata formata la suprafata apei.
 

Tags: ger, frig, iarna, viscol, zapada,

VIDEO PROTVPLUS.RO