Salvamontul in alerta. Temperaturile ridicate au reaprins focul in padurile din Bucegi


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 17:05
Data publicarii: Duminica 05 August 2012 07:28
Categorie: Stiri actuale

S-a reaprins focul de pe Creasta cu Zambrii din Muntii Bucegi, la doua saptamani de cand elicopterele au intervenit cu apa.

De teama ca flacarile sa nu se extinda, salvamontistii si padurarii au pornit imediat in zona incendiului. S-a muncit o zi la aceasta operatiune si tot jarul a fost acoperit cu pamant, insa nu este exclus ca focarul sa se reaprinda daca vantul va sufla cu putere.

Doua focare s-au reaprins in munte, la mare altitudine. In zona se poate ajunge numai pe jos. Asa ca singura solutie pentru a stinge incendiul a fost sa taie cu drujbele vegetatia care fumega.

In plus, au astupat cu pamant tot ce luase foc, iar in jur au sapat santuri de protectie, astfel incat flacarile sa nu se extinda.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc: "Datorita stratului vegetal care contine ace de pin, ace de zambru, s-au reaprins. Nu s-a manifestat incendiul cu o amploare sinonima cu cea care a fost anterior."

Catalin Badea, Salvamont Busteni: "Am avut la noi pioleti, lopata, drujba. Am taiat jnepenisul care ardea, l-am scos si celalalt, am sapat santuri pe langa el, am astupat cu pamant..."

Salvamontistii si padurarii vor urca si duminica pe munte. Chiar daca incendiul nu se reaprinde, vor duce cu ei bidoane cu apa si vor stropi toata zona celor doua focare.

VIDEO PROTVPLUS.RO