S-a sinucis, de teama ca va fi acuzat de furt. Gestul disperat al unui primar din Valcea

Ultima actualizare: 24-07-2012 22:30

Poveste naucitoare, intr-o comuna din judetul Valcea. Un primar a fost descoperit dimineata, spanzurat, pe malul unui rau. In buzunarul de la haina, omul a lasat un bilet in care isi explica gestul.

Cu mana lui, a scris ca a cedat psihic, dupa ce ar fi fost supus unor presiuni din partea Curtii de Conturi.

Institutia il cerceta pentru prespuse nereguli referitoare la constructia unui pod, lucrare ce ar fi fost supra-evaluata.

"Imi cer scuze ca v-am lasat cu un pod neterminat si ca am avut incredere in dirigintii de santier si in constructori. (...) Ma simt tradat de toti (...) De 5 luni stau in tensiune. Ma veti judeca gresit ca am furat. Nu este adevarat ! "

Sunt ultimele cuvinte ale lui Gheorghe Popa. Primarul din comuna Tetoiu a disparut de acasa luni seara, iar rudele au intrat la banuieli.

L-au rugat pe veterinar sa il caute. Acesta a batut toata comuna si abia cand a ajuns in afara localitatii, pe malul raului, a inteles ce s-a intamplat.

In ultima perioada, spun cunoscutii, primarul a avut o cadere psihica. Totul a inceput dupa ce in comuna au demarat lucrarile de constructie a doua poduri, in valoare de 1.500.000 de lei.

Anul trecut, inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca unul dintre proiecte a fost supra-evaluat cu 200.000 de lei si au inceput o ancheta.

Primarul s-a simtit vizat, pentru ca folosise banii publici inclusiv pentru o piata noua, ca sa afle apoi ca terenul era revendicat.

Cei din primarie spun ca edilul i-a acuzat pe constructori ca ar fi umflat factura, dar ca acestia au contestat plangerea in instanta. De atunci, Gheorghe Popa traia in tensiune. Oamenii il regreta sincer.

Polititistii au confirmat faptul ca Popa s-a sinucis. La sediul firmei de constructii implicata in acest scandal nu a fost nimeni de gasit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO