Cui aparțin fragmentele osoase găsite în apropiere de Caracal

Ultima actualizare: 26-11-2019 20:42
cautari camp

Fragmentele osoase descoperite în 19 noiembrie pe un câmp situat pe raza satului Mărghieni, din comuna Brâncoveni, sunt de natură umană şi provin de la la scheletele a doi bărbaţi.

Dintre aceștia, unul cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-al doilea cu vârsta de 40-50 de ani, decesul celor doi producându-se în urmă cu zeci de ani, potrivit unui comunicat remis, marţi, Agerpres, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

„În dimineaţa acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase, în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani", menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului menţionat, s-a stabilit că oasele examinate "nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora".

Două cranii şi fragmente osoase de natură umană au fost găsite pe un câmp în comuna Brâncoveni, în acest caz fiind dispusă efectuarea unei expertize antropologice, a anunţat, săptămâna trecută, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Pe un teren agricol de lângă satul Mărghieni (comuna Brâncoveni), în zona cunoscută drept "Odaia lui Soreaţă" au fost găsite iniţial mai multe fragmente osoase şi un craniu, iar după deplasarea unei echipe operative formată din procurori şi poliţişti criminalişti au mai fost descoperite alte fragmente osoase şi încă un craniu.

Conform unor surse judiciare, prima dată, fragmente osoase şi un craniu au fost observate de către un tractorist.

„În seara zilei de 19 noiembrie, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a înregistrat dosarul penal nr. 434/P/2019, având ca obiect infracţiunea de omor calificat, comisă asupra a două sau mai multe persoane, (...) determinat de faptul că, în după-amiaza acelei zile, în jurul orei 18,30, pe un teren agricol de lângă satul Mărghieni, comuna Brâncoveni, judeţul Olt, în zona cunoscută sub denumirea 'Odaia lui Soreaţă', au fost găsite mai multe fragmente osoase şi un craniu. Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii", a transmis Parchetul.

Fragmentele osoase şi craniul descoperite de tractorist erau la suprafaţa terenului arat, în timp ce osemintele găsite de criminalişti în aceeaşi zonă erau îngropate la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, potrivit surselor judiciare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO