Rusia condamnă interdicţia tranzitului mărfurilor impusă de Lituania şi avertizează că va reacţiona

Ultima actualizare: 20-06-2022 18:36
Lituania
Shutterstock

Kremlinul a calificat, luni, decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor mărfuri către regiunea Kaliningrad din Rusia drept ”fără precedent” şi a avertizează că va reacţiona, relatează Reuters, potrivit News.ro.        

Autorităţile lituaniene au interzis tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include singura rută feroviară între Rusia continentală şi exclava Kaliningrad de la Marea Baltică.

Mărfurile interzise includ cărbune, metale, materiale de construcţie şi tehnologie avansată.

”Această decizie este cu adevărat fără precedent, care încalcă totul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, luni, într-o conferinţă de presă.

”Considerăm acest lucru ilegal. Situaţia este mai mult decât gravă... avem nevoie de o analiză serioasă şi aprofundată pentru a stabili răspunsul nostru”, a adăugat el.

Amplasată între Polonia şi Lituania, membri UE şi NATO, exclava Kaliningrad primeşte aprovizionare din Rusia pe calea ferată şi prin conducte de gaze, prin Lituania.

Guvernatorul Kaliningradului a estimat că interdicţia ar putea afecta până la jumătate din toate mărfurile care sunt aduse în regiune pe calea ferată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO