Romanii se vor bucura in continuare de vreme calda. Termometrele vor arata pana la 18 grade Celsius duminica

×
Codul embed a fost copiat

A fost cald si sambata in toata tara, iar de duminica va fi si mai cald. Vom avea intre 3 si 18 grade Celsius.

Vezi AICI prognoza din orasul tau.

Tendinta va fi tot de incalzire si in zilele urmatoare, iar valorile termice vor creste mai ales acolo unde acum e ceva mai racoare, asa ca miercuri la amiaza vom avea intre 8 si 18 grade Celsius.

Pe continent vor fi prezente mai multe campuri ciclonice foarte active, de origine atlantica, in deplasare din nord-vest spre nord-est. In rest, tendinta va fi de crestere a presiunii si doar in zona Mediteranei va mai fi prezent un camp de presiune scazuta.

Norii vor fi destul de numerosi in jumatatea vestica, dar de duminica situatia se va ameliora destul de rapid. Miercuri vor mai fi precipitatii pe suprafete mici in nord-vest si izolat in sud-vest.

Citește și
Busu prezinta vremea
Vreme de primavara in Romania. Termometrele vor indica maxime de pana la 18 grade Celsius in weekend
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Avem o masa de aer cald care a patruns prin sud-vest, a ajuns sa acopere cam tot sudul si va continua sa se extinda spre sud-est unde tendinta va fi de incalzire. Miercuri, aerul cald va determina regimul termic din sud, din sud-est si partial din centru, in rest vor fi prezente mai multe mase de aer ceva mai rece.

Din nou vantul va ajunge la viteze de peste 80...100Km/h in zonele de coasta din vest si din nord-vest iar mai apoi va creste in intensitate si in bazinul Marii Mediterane.

La noapte, in Romania, norii vor fi din ce in ce mai rari asa ca sansele de precipitatii vor fi extrem de reduse. Vantul va prezenta unele intensificari la munte, la altitudini mari si izolat in Banat si in Crisana, in rest va sufla intre slab si moderat. In zonele joase din sud si din est, dimineata, cresc sansele sa se produca ceata, iar termometrele vor indica intre minus 12 si plus 6...7 grade Celsius.

Duminica, vremea va fi in general frumoasa iar tendinta va fi de incalzire. Va fi cald in toata tara, iar in vest chiar deosebit de cald pentru acest moment al anului. Duminica noapte ar putea sa picure trecator in vest, in nord-vest si in nord iar in nordul Carpatilor Orientali precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va fi mai nervos in regiunile montane, dimineata si noaptea in sud si in est vor fi conditii sa se formeze ceata, la amiaza vom avea intre 3 si 18 grade.

In Bucuresti vantul va fi intre slab si moderat, iar spre dimineata, mai ales la marginea orasului, cresc sansele sa apara ceata. 

Minima va fi de minus 2 grade, maxima o va depasi pe cea inregistrata sambata si va ajunge la valoarea de 11 grade Celsius. Vremea va fi frumoasa pe timpul zilei, dar duminica noapte cresc sansele sa se formeze ceata.

La munte, vremea va fi frumoasa, iar temperaturile maxime vor fi mult peste cele inregistrate sambata, iar cel mai cald va fi in masivele vestice si in cele sudice. In aceste conditii stratul de zapada va continua sa scada si probabil ca in scurt timp veti mai putea schia doar pe partiile special amenajate cu instalatii de zapada artificiala. Vantul se mentine intens in zonele de creasta, iar pe vai si in depresiuni, izolat, o sa apara ceata. In Muntii Apuseni va ploua slab, dupa lasarea noptii iar in nordul Carpatilor Orientali intai va ploua, iar spre dimineata va fi lapovita sau va ninge.

Luni va ploua pe arii destul de mari in jumatatea nordica, iar la munte, pe creste, va fi lapovita sau va ninge. Vantul va fi nervos la munte, iar noaptea si in sud. Marti va ploua slab in jumatatea nordica, iar la munte, la altitudini mari, vor mai fi precipitatii mixte.

Miercuri noapte va ploua slab in vest, in nord-vest, iar vantul va mai avea unele intensificari la munte. Vremea va fi calda in tot acest interval.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Maxime de 18 grade si ploi slabe. Prognoza meteo pentru intreaga tara, pana marti
Maxime de 18 grade si ploi slabe. Prognoza meteo pentru intreaga tara, pana marti

Ziua de astazi ne aduce vreme calda, cateva precipitatii slabe in jumatatea estica a tarii si timp frumos in rest. Maximele termice ajung in intervalul 3...13 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei.

Vreme de primavara in Romania. Termometrele vor indica maxime de pana la 18 grade Celsius in weekend
Vreme de primavara in Romania. Termometrele vor indica maxime de pana la 18 grade Celsius in weekend

Sambata vom avea intre 3 si 13 grade, iar duminica, luni si marti vor fi maxime de pana la 18 grade Celsius. Pe continent vor fi prezente mai multe campuri ciclonice, de origine atlantica, in deplasare din nord-vest spre est nord-est.

Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend
Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend

Vineri va ploua slab in Banat, Crisana, local în Maramures si doar izolat in a doua parte a zilei. La munte, la altitudini mai mari va fi lapovita sau chiar va ninge si vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.