Romanii s-au rugat duminica pentru sanatatea Regelui Mihai. "Este iubit de credinciosii din toata tara"


Ultimul update: Miercuri 09 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2016 16:39
Categorie: Stiri actuale

Credinciosii din Romania care au mers duminica la Biserica s-au rugat si pentru sanatatea Regelui Mihai si a familiei sale. Multi preoti tin slujbe speciale, de cand au aflat ca monarhul a fost operat, iar starea sa este destul de grava.

La Savarsin, in judetul Arad, in biserica in care Mihai I si Regina Ana obisnuiau sa participe la slujbele de Craciun sau de Paste, oamenii au spus rugaciuni, in speranta ca il vor mai vedea in mijlocul lor pe ultimul rege al Romaniei.

La Savarsin, acolo unde Majestatea Sa are un domeniu regal, satenii au mers sa se roage la Biserica pentru cel pe care il numesc "cel mai de seama consatean".

Oamenii nu i-au mai vazut pe rege si pe regina de doi ani. Ultima oara au fost aici la slujba de Craciun.

Oamenii locului stiu bine ca Savarsinul este cunoscut gratie Regelui Mihai, asa ca se vor ruga zi de zi. Unii dintre ei spera sa il vada pe ulitele din sat chiar de Paste, anul acesta.

Calin Madaluta, preot: "Ne rugam in mod special pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Regele este foarte iubit de credinciosi, nu numai din Savarsin, dar si de toti romanii de pretutindeni".

Credinciosii si preotii s-au rugat pentru Rege si familia lui in mai toate Bisericile din tara. Asta dupa ce, miercuri, cu totii am aflat fostul suveran, ajuns la 94 de ani, sufera de o forma severa de cancer si a fost operat. Iar in urma cu doua zile, Casa Regala a anuntat ca Majestatea Sa se reface, in Elvetia, la o clinica specializata din Lausanne.

Buletinul medical facut public prezinta starea de sanatate a Regelui ca fiind una stabila.

Principesa Margareta, acum Custode al Coroanei Regale, impreuna cu Principele Radu, sunt alaturi de Suveran, in Elvetia. Si celelalte patru fiice ale lui Mihai I: Elena, Maria, Sofia si Irina vor ajunge acolo.

VIDEO PROTVPLUS.RO