Românii afectați de furtuna din Vest nu vor primi despăgubiri de la stat. Ce le-au transmis autoritățile

Ultima actualizare: 01-10-2017 18:28

Până când vom învăţa cu toţii să iubim planeta mai mult, românii care au avut de suferit de pe urma furtunii din vestul ţării nu vor primi niciun ban de la stat, ca să îşi refacă locuinţele.

Autorităţile le-au transmis cu nonşalanţă că trebuie să se descurce singuri, pentru că asigurările obligatorii nu acoperă daunele produse de vijelii. Guvernul va aloca 36 de milioane de lei în regim de urgenţă doar pentru refacerea de şcoli, biserici, şi după caz, cămine culturale, săli de nunţi dezafectate, sau teatre de vară.

Turnul Bisericii Reformate din Dumbrava, judeţul Timiş, a fost smuls de vânt şi s-a prăbuşit. Incidentul a avut loc în timpul unei sărbători locale când în zonă se aflau mulţi oameni.

Vântul turbat a făcut prăpăd în tot judeţul Timiş. Mii de case au fost avariate însă nimeni nu are o evidentă clară Autorităţile locale sunt interesate doar de refacerea instituţiilor publice aşa că au cerut bani de la Guvern pentru repararea şcolilor şi bisericilor. Ici colo au pus pe lista săli de nunţi sau bucăţi de plajă.

În tot acest timp cei de la Prefectură le-au transmis oamenilor că ei trebuie să se descurce singuri. Drept urmare cei care au avut de suferit au început să îşi repare singuri blocurile şi casele.

Singurii norocoşi sunt cei care aveau încheiate asigurări facultative pentru locuinţe, iar în poliţe erau prevăzute daunele provocate de furtună.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO