Dezastru în jumătate de ţară, din cauza ploilor. Comuna lovită de viitură de 2 ori într-o zi

Ultima actualizare: 18-06-2020 21:09

Vremea rea a provocat dezastru în 23 de județe. Peste 500 de gospodării au fost inundate, iar traficul a fost întrerupt pe mai multe drumuri naționale.

Câteva persoane aflate în mare pericol au fost salvate de pompieri. Iar ce este mai rău vine peste câteva ore: mai multe râuri din Timiș și Caraș-Severin, aflate sub cod roșu de inundații, amenință zonele locuite.

Din cauza alunecărilor de teren, 2 trenuri de călători au fost blocate și zeci de oameni au așteaptat să fie preluați cu autobuzele.

Vijeliile au produs pagube mari în mai multe localităţi din vestul ţării. Zeci de gospodarii au fost inundate de şuvoaie.

Cel mai rău este în localitatea Fârdea: 3 adulţi şi 5 copii au fost evacuaţi cu ajutorul bărcilor de pompieri. Mai mulţi bătrâni au fost şi ei scoşi pe braţe, după ce s-au trezit cu apă în case.

Probleme mari sunt şi în judeţul Caraș Severin. Din cauza viiturilor, DN58, care leagă Caransebeșul de Anina a fost închis pentru că apa măsoară, pe unele porţiuni, aproape un metru. 17 localităţi au fost afectate de inundaţii.

Codul roşu pe Raul Bistra expira abia vineri dimineaţă.

Într-o localitate din judeţul Vâlcea, canalizările s-au transformat în fântâni arteziene. Pe zeci de metri, lângă fiecare casă, şuvoaiele de apă ţâşneau din asfalt.

În Maramureş, a fost încă o noapte albă pentru oamenii loviţi de necaz. Şi aici mai multe persoane au fost evacuate temporar pentru că în casele lor, înghiţite de şuvoaie, nu se mai putea sta.

Comuna din Dâmbovița, lovită de viitură de două ori în aceeași zi

 

E prăpăd şi în comuna Ciocăneşti din judeţul Dâmboviţa. În numai jumătate de zi, zeci de gospodarii au fost inundate de două ori. O dată în zorii zilei, apoi aseară. Sinistraţii au ajuns la capătul puterilor

În nici 12 ore, a plouat din nou torenţial aici, în Ciocăneşti. Aceleaşi gospodarii au fost inundate, iar misiunea de pe zi a pompierilor s-a dovedit până seara a fi în zadar. Aşa că militarii au continuat să muncească ore în şir pentru a evacu apa din curţile oamenilor.

Localnic: "E dezastru! A fost dezastru, a făcut ravagii! De două ori în o jumătate de zi. Mi-au murit găini, tot, apa în casă!"

Localnică: "A plouat din nou, se trăsese puţin apă şi a plouat din nou. Şi într-un sfert de oră a băgat-o din nou. În toată casa, în trei camere şi bucătăria, până la genunchi."

În comună Sancraiu din judeţul Cluj, viitura a adus cu ea, resturile a zeci de copaci rupţi de forţă apelor.

În Baia Mare, nori ameninţători prevesteau furtuna iar în

Harghita, vijeliile au oferit un spectacol straniu deasupra munţilor.

A fost cod roşu de inundaţii şi în judeţul Arad. Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile un pârâu care coboară de pe munte s-a umflat iar apa a ajuns pe şosea şi în casele de lângă Drumul Naţional 7.

Codurile de vreme extremă sunt în vigoare şi în această noapte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO