"Romania va primi o evaluare mai buna decat Bulgaria in apropiatul raport MCV". Oficialul de la Sofia care a facut declaratia


Ultimul update: Miercuri 20 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Duminica 17 Ianuarie 2016 10:48
Categorie: Stiri actuale
lege, tribunal, Romania

Romania va primi o evaluare mai buna decat Bulgaria in apropiatul raport al Comisiei Europene elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind progresele in reforma justitiei si combaterea coruptiei.

Declaratiile au fost facute sambata de vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit novinite.com, citat de Agerpres.

Intr-un interviu acordat postului national de radio bulgar, Zaharieva a estimat ca in ultimul an Romania a avut rezultate mai bune decat Bulgaria cu privire la procesele judiciare de interes public, combaterea coruptiei la nivel inalt si lupta impotriva criminalitatii organizate.

Rapoartele din cadrul MCV pentru Bulgaria si Romania ar urma sa fie prezentate de Comisia Europena pe 27 ianuarie.

'Ceea ce ei (Comisia Europeana, n.r.) asteapta de la noi sunt rezultate in cazuri concrete. Am vorbit mai mult despre independenta sistemului judecatoresc. Am avocat amendamentele la constitutie, care sunt un pas mare spre independenta judiciara, desi pasii mai importanti inca nu au fost facuti, si aceasta independenta va fi garantata de amendamentele la legea privind sistemul judecatoresc', a afirmat Ekaterina Zaharieva, dupa o intrevedere cu oficiali europeni la Bruxelles.

Sursa: Agerpres

Tags: mcv, justitie, bulgaria,

VIDEO PROTVPLUS.RO