România va primi 1.000 de cutii de medicamente favipiravir din partea Ungariei, pentru bolnavii de Covid

Ultima actualizare: 08-10-2021 14:25
peter szijjarto ministru ungaria
Agerpres

Ungaria sare în ajutorul României pentru tratarea pacienţilor COVID-19 și va livra, la începutul săptămânii viitoare, 1.000 de cutii de medicamente favipiravir.

După ce joi, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Ungaria vine în ajutorul României pentru tratarea pacienţilor COVID-19, vineri, agenția maghiară MTI a transmis că Guvernul de la Budapesta va trimite României, la începutul săptămânii viitoare, 1.000 de cutii de medicamente favipiravir.

Potrivit lui Péter Szijjártó, al patrulea val al epidemiei a sosit, fără niciun dubiu. „Cei nevaccinaţi pot ajunge foarte uşor în situaţii grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Ţările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a formulat ministrul.

„În ceea ce priveşte România, necazul 'nu a venit singur', toată lumea a putut auzi săptămâna trecută de teribilul incendiu dintr-un spital, a amintit ministrul. Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României. În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1.000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus”, a adăugat ministrul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!