România sub ger și viscol: acoperișul unui bloc a fost smuls și aruncat peste mașini


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 20:28
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 18:03
Categorie: Stiri actuale

România tremură din toate încheieturile şi sunt slabe şanse ca lucrurile să se îndrepte în bine.

După o noapte cu viscol în multe judeţe, iarna dă semne clare că nu se dă dusă. S-au înregistrat minus 22 de grade Celsius în zonele montane, în timp ce la șes vântul a transformat în arme crengi de copaci, bucăţi de acoperiş şi chiar stâlpi de iluminat. Din această cauză, multe localităţi au rămas în beznă şi frig.

În Câmpulung, vijelia a smuls acoperişul unui bloc şi l-a azvârlit pe bucăţi peste câteva maşini, în curtea unei case, dar şi într-un stâlp de iluminat.

Într-o altă zonă din oraş, alte autoturisme au avut o soartă similară. La 70 de kilometri pe oră puţine lucruri au rezistat în calea vântului. Praful s-a ales şi de zeci de copaci.

De teamă să nu sfârşească în șanț din cauza viscolului, unii şoferi şi-au abandonat maşinile pe Drumul Naţional 73 C, care face legătura între Câmpulung şi Curtea de Argeş.

Au fost probleme mari şi în Timiş, unde zeci de localităţi au rămas fără curent electric.

În Timişoara, pompierii au tăiat arborii căzuţi pe cablurile electrice.

În Arad, un stâlp de iluminat de pe podul Traian a fost dărâmat, iar poliţiştii au închis temporar traficul. Bucăţi de tablă desprinse de pe blocuri au fost împrăştiate de jur împrejur.

Din cauza ninsorii viscolite, 4 maşini - în care erau 10 persoane - au rămas blocate pe un drum judeţean din Olt. Oamenii au sunat disperaţi la 112 şi mai multe echipaje de salvare au venit în ajutor.

Pe DN1, s-a circulat cu dificultate. Pe alocuri, pe marginea drumului, s-au frânt copaci.

În Gorj, peste 70 de utilaje au împrăştiat toată noaptea sare şi nisip pe şoselele înzăpezite.

Pe lumină, în Neamţ, o ambulanţă care transporta un pacient a derapat din cauza poielului, a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină. Şoferul de pe salvare a suferit câteva contuzii şi a fost dus la spital.

În Bacău, un pod din oraş s-a transformat în patinoar.

Pe litoral a fost cod galben de vânt puternic până la prânz, iar toate porturile maritime au fost închise.

Au fost minus trei grade la malul mării, însă din cauza vântului puternic, pe faleză temperaturile resimţite ajung şi până la minus şapte - opt grade Celsius.

Chiar şi aşa, mulţi s-au încumetat să iasă la plimbare.

Tânără: "Nu-mi place vântul, mai ales când vine din faţă. Când ne-am dus încolo a fost mai bine, căci aveam vântul în spate. Când ne-am întors a fost mai greu, mai rău."

Tags: frig, ger, iarna,

VIDEO PROTVPLUS.RO