România sare în ajutorul Slovaciei, în lupta cu epidemia: ”Nu sunteți singuri”

21-02-2021 11:33


steag romania

România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia, din cauza epidemiei de Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, acest răspuns exprimă soluția concretă a ”solidarității Uniunii Europene față de statele membre”.

”Autoritățile medicale din Slovacia au acum mai mult ca niciodată nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu – ” personalul medical din Slovacia nu trebuie să fie singur în această luptă neechilibrată cu acest inamic invizibil; NU SUNTEȚI SINGURI”. - se mai arată în comunicatul Guvernului României.

Astfel, o echipă compusă din 5 medici și 9 asistenți medicali formată prin grija Departamentului pentru Situații de Urgență este pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava.

Cadrele medicale vor fi însoțite și de 2 reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât și personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii, inclusiv legătura cu autoritățile slovace, sunt pregătiți să înceapă deplasarea imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătății din Slovacia.

Acțiunea este finanțată de Comisia Europeană prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Sursa: Guvernul României


VIDEO PROTVPLUS.RO