România, o țară sufocată de pandemia de COVID-19. Medicii au ajuns să ventileze manual pacienți infectați

Ultima actualizare: 09-10-2021 20:52

În Romania recordurilor negative, COVID-19 nu ia pauză. Ucide zilnic! De vineri până sâmbătă a făcut 282 de victime.

Alți 1.593 de oameni ar vrea, dar nu mai pot să respire singuri. Depind de aparate. Pe unii dintre ei i-au ventilat manual medicii, pentru că a căzut curentul.

Pe alții i-au transferat la mare distanță de casă, pentru că altfel ar muri. Sunt, situații limită. Și nu sunt puține. Disperați că se luptă în gol, unii dintre doctori au început să-și filmeze intervențiile.

La ora 03:00 dimineața un tânăr din Cluj a cerut ajutorul medicilor, din cauza durerilor provocate de infecția COVID.

Medic: ''Era tânăr, fară alte boli, puțin probabil să fie în infarct. L-am dus de urgență, la spital, pentru investigații și analize mai amănunțite''.

Într-o altă noapte, a apărut alt caz. O femeie de peste 60 de ani, care a stat zile întregi acasă, deși infecția i-a afectat plămânii. Echipajul SMURD a dus-o la spital.

Niciunul dintre bolnavi nu era vaccinat. În timp ce ambulanțele străbat zi și noapte orașele țării, în spitale situația este critică. Trei pacienţi în stare grava au fost transferați de la București la Târgu Mureș cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române. Un al patrulea a ajuns la un spital din Tulcea.

1.593 de bolnavi cu SARS-CoV-2 sunt în acest moment la terapie intensivă. Autoritățile au anunțat din nou că s-au ocupat toate paturile.

În spitalele sufocate de bolnavi apar zilnic situații limită. În Unitatea de Primiri Urgențe a Județeanului din Craiova medicii au fost nevoiți să ventileze manual pacienții mai bine de zece minute, după ce au sărit sigurațele din cauza sistemului electric suprasolicitat.

În toată țara sunt internați 15.550 de oameni cu infecția COVID.

Autoritățile încă fac pregătiri pentru deschiderea unității mobile de la Lețcani, în județul Iași, care va avea o conducere mixtă - militară și civilă. În prima fază ar urma să fie disponibile doar 6 locuri de ATI, iar treptat se va ajunge la 48.

Col. Dr. Daniel Ionuț Derioiu, coordonator al spitalului Lețcani: "Încercăm să deschidem primele paturi. E presiunea foarte mare în sistemul sanitar, încercăm să operaționalizam primele paturi de marți dimineață".

Numărul celor infectați crește zilnic. Sunt peste 14.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Trist este că pentru 282 de oameni, medicii nu au mai putut să facă nimic. Evident, cei mai mulți dintre ei nu erau vaccinați.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!