România, măturată de viscol și ninsori. Temperaturi de MINUS 15 grade

Ultima actualizare: 24-03-2020 20:51

România înfruntă două rele, la sfârșit de martie. Iarna a răbufnit cu furie, în toată țara. Viscolul și ninsoarea, au blocat drumuri, au rupt copaci și au lăsat în beznă mii de gospodării.

Mai mult decât atât, în anumite zone, termometrele au arătat astăzi -15 grade Celsius. Județele din sud vest s-au aflat chiar sub cod portocaliu de vreme rea.

Mai multe drumuri din Olt au fost închise, iar un autobuz a rămas blocat în nămeți între localitățile Ipotești și Milcov.

Călătorii au fost transportați de pompieri, la Slatina.

”Mamă, ce-i aici, nu se mai vede nimic!”, spune un șofer.

Cod roșu de viscol în Caraș Severin

În județul Caraș Severin, aflat sub cod roșu de viscol, pompierii au intervenit să elibereze mai multe drumuri blocate de copaci.

Zăpada viscolită a creat probleme și în Dolj. Mai multe drumuri județene au fost troienite, iar sute de oameni au rămas fără curent electric după ce vântul a rupt rețelele de alimentare.

”- Să coborâm noi, că e greu? Să mergem pe asfalt?
- Bre, stai că te scoatem cum scoate dentistul măseaua!”, spune un șofer.

Un bărbat a ajuns la spital în urma unui accident produs pe centura de nord a Craiovei.

Un tir și o dubă de marfă s-au tamponat după ce au derapat pe șoseaua acoperită cu zăpadă viscolită.

”Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, în prezent pe majoritatea drumurilor din județul Dolj circulația se desfășoară în condiții de iarnă, pe anumite sectoare de drum sunt instituite restricții de circulație”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Viscol și în Prahova

Viscolul a lovit cu furie și în Prahova.

”Curentul s-a întrerupt, am avut probleme. E foarte greu, că nu avem căldura, avem centrale”, spune Marinela Mirescu, o localnică.

”Bate într-una, ce să facem, stăm în casă… mă duc la farmacie să iau medicamente, d-aia am plecat acuma”, mai povestește o localnică.

”Peste 1.192 de consumatori electrici sunt nealimentați în localitățile Nedelea, Crivina, Poenarii Apostoli și Românești”, a precizat Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

În zonele montane înalte din județul Harghita, rafalele de vânt au depășit 90 de kilometri pe oră.

Mai mulți copaci au căzut pe cabluri și au lăsat în beznă două localități.

Meteorologii anunță că, în zona înaltă, vremea se menține capricioasă până joi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO