Rezultat rușinos pentru România. Câți kilometri de autostradă au fost inaugurați în 2019

Ultima actualizare: 23-12-2019 19:42

Infrastructura românească termină anul cu un rezultat rușinos: doar 43 de kilometri de autostradă inaugurați, pe șoseaua de viteză Lugoj - Deva.

Șoferii pot circulă de luni pe tronsonul 3, care a fost ținut închis aproape patru luni pentru expertize.

Șoferii au întâmpinat cu claxoane vestea deschiderii lotului 3 de autostradă între Lugoj și Deva. Au și motive să fie supărați: deși era gata din august, bucata de șosea a fost supusă timp de patru luni unor teste, după cum a anunțat actualul ministru al Transporturilor.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Am făcut trei expertize, am contractat lucrările la podul peste Mureș, am recepționat breteaua Holdea, iar astăzi dăm în trafic acest tronson cu restricții de 80 de km/h și 7,5 tone."

Reprezentantul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere din Timișoara a recunoscut deschis că bucata de drum nu se poate numi autostradă.

Horațiu Simion, director interimar DRDP Timișoara: „Traficul permis pe acest sector de drum național cu patru benzi de circulație, pentru că astăzi deschidem la regim de drum național."

Pentru că suntem la finalul anului tragem linie și descoperim un nou rezultat extrem de rușinos pentru infrastructura românească.

 În 2019, Ministerul Transporturilor, prin Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reușit să construiască 43 de kilometri, lotul 3 și lotul 4 de pe autostrada Lugoj Deva. Din această autostradă mai sunt de construit 13 kilometri, bucata având tunele complicate și ecoducte pentru urși.

Cifrele sunt cu atât mai proaste, cu cât la începutul anului, Rovana Plumb, atunci ministru interimar al Transporturilor, anunța 180 de kilometri noi de autostradă, iar fostul ministru Răzvan Cuc a promis 100 de kilometri.

România are în acest moment aproape 850 de kilometri de autostradă și este la coada Uniunii Europene.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO