Restaurantul a cărui terasă s-a prăbuşit cu nuntaşii, închis temporar. Amenda primită

17-07-2018 15:40


nunta neamt

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ au amendat şi închis temporar restaurantul Pensiunii "Vânătorul" din Durău, a cărui terasă s-a prăbuşit, duminică, în timp ce acolo se aflau mai mulţi nuntaşi.

Sancţiunea aplicată administratorului firmei este de 20.000 lei, iar măsura închiderii restaurantului a fost luată până la remedierea deficienţelor, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Neamţ remis, marţi, Agerpres.

"La faţa locului s-a constatat că structura din lemn realizată pentru prelungirea terasei şi balustrada aferentă, care deserveşte salonul destinat acestor evenimente, s-a rupt şi a fost afectată integritatea corporala a mai multor persoane. Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei. Totodată, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, echipa de comisari a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în cadrul salonului pentru evenimente şi a terasei din Durău, până la remedierea deficienţelor", se arată în comunicat.

Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a demarat o anchetă penală pentru vătămare corporală din culpă.

Duminică seara, în timpul unei nunţi, terasa restaurantului Pensiunii "Vânătorul" din Durău s-a prăbuşit, în timp ce acolo se aflau circa 40 de persoane.

Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise echipe de salvatori din Neamţ şi Harghita.

Trei victime au mers cu maşinile proprii la spitalele din Bicaz şi Piatra-Neamţ, iar alte 15 victime, dintre care 3 cu cod roşu, au fost preluate cu ambulanţele şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Topliţa - Harghita, de unde au fost transferate la Târgu Mureş.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO