Regina Elisabeta a II-a a fost externata. A parasit clinica pe propriile picioare

Dată publicare: 04-03-2013 17:35
Dată actualizare: 07-03-2013 06:49


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in varsta de 86 de ani, spitalizata duminica dupa-amiaza din cauza unei gastroenterite, a parasit spitalul King Edward al VII-lea din Londra, luni, transmite AFP.

Imbracata in rosu, suverana britanica a parasit pe propriile picioare clinica londoneza, in jurul orei locale 14.45, si-a luat la revedere de la mai multi membri ai personalului medical, iar apoi s-a asezat pe bancheta din spate a unui automobil care o astepta in fata spitalului.

Cunoscuta pentru sanatatea ei de fier, regina, care sufera de vineri de aceasta gastroenterita, a fost internata duminica dupa amiaza la spitalul King Edward VII, aceasta fiind prima sa spitalizare in ultimii zece ani.

Ea a sosit acolo cu masina personala, nu cu ambulanta, au subliniat purtatorii de cuvant de la palatul Buckingham, dorind sa limiteze ingrijorarile legate de starea de sanatate a reginei.
Bolnavii suferind de gastroenterita manifesta varsaturi, diaree si au tendinta (indeosebi persoanele cu o varsta inaintata) sa se deshidrateze, iar medicamentele sunt de obicei administrate intravenos, au explicat expertii, pentru presa britanica.

Aceasta situatie a determinat-o pe regina sa amane sau sa anuleze angajamentele oficiale de saptamana aceasta, inclusiv o calatorie la Roma programata miercuri si joi, alaturi de sotul sau, ducele de Edinburgh, la invitatia presedintelui italian Giorgio Napolitano.


VIDEO PROTVPLUS.RO