Recordul mondial stabilit de cinci romani, care au traversat Marea Neagra pana in Georgia. Pentru ce s-au antrenat


Ultimul update: Luni 03 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2017 13:50
Categorie: Stiri actuale

1200 kilometri strabatuti in 11 zile si 6 ore intr-o ambarcatiune cu vasle. Este recordul mondial stabilit de cinci romani care au traversat Marea Neagra pana in Georgia.

Aventura lor este un antrenament serios pentru cea mai dura cursa de canotaj din lume, din Oceanul Atlantic. De o astfel de primire au avut parte joi seara Echipa Atlantic 4 care s-a aventurat "la drum" cu un scop precis: sa strabata Marea Neagra intr-o barca usoara cu vasle in timp record.

Cei cinci membri, printre care si Andrei Rosu, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, s-au imbarcat in portul Limanu, din Mangalia, in data de 16 iunie, si si-au propus sa ajunga in portul Batumi din Georgia. Traseul nu a fost insa unul lipsit de obstacole.

Andrei Rosu: "Am avut vreme proasta, curent potrivnic, rau de mare, primele trei zile nu am mancat nu am baut nimic. Cam tot ce se putea strica, s-a stricat, dar am reusit sa reparam"

Insa, in tot acest timp, echipajul nostru a facut fata cu brio incercarilor de pe mare.

Ionut Olteanu: "A fost nevoie chiar daca ieseam din tura de vaslit, stateam afara chiar daca era furtuna cu colegii sa ii incurajam."

Alex Dumbrava: "Pe baza experientei de la antrenamente si pe baza componentei barcii pot sa spun ca nu am fost niciodata in pericol."

Calatoria este mai degraba un test dur, spun ei, pentru marea provocare: traversarea Atlanticului tot intr-o barca cu vasle.

Vasile Osean: "Sunt increzator pentru urmatorul proiect, cred ca e ceea ce aveam nevoie sa ne cunoastem."

Marius Alexe: "O sa reluam antrenamentele pe Limanu, Marea Neagra si o sa facem si niste modificari tehnice."

Iar apropiatii le sustin eforturile cu mandrie. Traversarea Oceanului Atlantic intr-o barca prevazuta doar cu vasle se desfasoara pe o distanta de 5000 de kilometri din portul La Gomera, in Insulele Canare, pana in Antigua. Startul oficial este pe 12 decembrie 2017.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO