Reactiile colegilor de scena imediat dupa moartea lui Marin Moraru. "A plecat un actor si un Om de Geniu!"

Ultima actualizare: 24-08-2016 00:11
Marin Moraru

Marin Moraru a fost un mare artist, dar si un om cu un suflet foarte larg, a declarat actorul Ion Besoiu. Disparitia marelui actor este regretata si de Alexandru Arsinel, Florina Cercel sau Oana Pellea.

"Dumnezeu ne lasa tot mai saraci. A mai disparut un mare artist, un mare actor, un prieten, un camarad, un om cu un suflet foarte larg. Dumnezeu sa-l ierte!", a spus Ion Besoiu.

Actorul Alexandru Arsinel a declarat ca Marin Moraru a fost un actor exceptional, de o discretie si de o delicatete extraordinare. "Mor in ultimul timp mari personalitati artistice ale tarii. Au murit de curand Adrian Enescu, un mare compozitor, maestrul Beligan, mi-a murit si un coleg de promotie de la Targu-Mures, Mihai Gingulescu (...) Si iata ca a disparut si Marinus, un actor exceptional, de o discretie si de o delicatete extraordinare. Forma un cuplu cu sotia lui de invidiat si de respectat, oameni care si-au dedicat toata viata artei si teatrului. Ma refer mai ales Marinus, care niciodata n-a incercat sa iasa in fata, fiind unul dintre cei mai mari actori ai nostri. Regret din tot sufletul disparitia lui", a spus Alexandru Arsinel.

Actrita Florina Cercel a declarat ca dincolo de scena a fost foarte buna prietena cu Marin Moraru in ultimii 20 de ani, iar acum, dupa aflarea vestii despre decesul acestuia, se afla "sub imperiul unei profunde dureri". "Sunt inca sub imperiul unei profunde dureri pentru ca stiam de tot, de boala, pentru ca, dincolo de scena, noi am fost foarte prieteni, mai ales in ultimii 20 de ani. Am jucat impreuna, am facut calatorii impreuna, revelioane, ne-am distrat, am glumit. Vestea bolii lui a fost un trasnet pentru mine", a spus Florina Cercel.

Odata cu moartea lui Marin Moraru "a plecat un actor si un om de geniu", scrie, pe pagina sa de Facebook, actrita Oana Pellea. "Nu exista cuvinte...a plecat un actor si un Om de Geniu! Marin Moraru. Dumnezeu sa-l odihneasca. Marinus...", a scris actrita, duminica.

Marin Moraru a fost un actor talentat cu un farmec aparte si un om care a fost mereu interesat si de viata cetatii, spune premierul Dacian Ciolos intr-un comunicat: "Marin Moraru a fost unul dintre actorii luminosi care a marcat lumea teatrului si filmului romanesc decenii la rand, cum numai cei putini, atinsi de har o pot face. Din pacate, inca o stea a scenei ne paraseste. Ramanem fara o minte sclipitoare, un actor talentat cu un farmec aparte si un om care a fost mereu interesat si de viata cetatii. Ramas bun, Maestre!"

Cunoscutul actor Marin Moraru a decedat duminica, in jurul orei 17,30, la Spitalul Elias, a declarat managerul institutiei, dr. Doina Dimulescu. Potrivit acesteia, actorul se internase la Spitalul Elias in urma cu aproximativ 10 zile, el prezentand o forma grava de boala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO