Vacanţa de iarnă începe cu nervi şi ore preţioase pierdute în trafic şi prin magazine. În toate oraşele mari, inclusiv în Bucureşti, este dezastru.

Pentru ca şoferii să trăiască totuşi în bună pace, pe străzi vor fi nu mai puţin de 10.000 de poliţişti, iar în cazul în care porniţi la drum, nu ar strica să ştiţi că vor sta la pândă 300 de radare.

Bărbat: "Dacă vii din partea aia, dacă trec două maşini, dacă te lasa ceilalţi, dacă nu, stai să aştepţi, că ai treabă să te duci să-ţi cumperi, să faci una alta.

Șofer: "E groaznic!"

La fel de greu s-a circulat şi pe şoseaua Petricani, pe ambele sensuri, întreaga zi.

Șofer: "Stai câte o jumătate de oră lejer. Şi pe partea asta şi pe partea cealaltă."

Bărbat: "Stau de vreo trei ore în trafic. Trei ore încheiate."

În jurul centrelor comerciale lucrurile se complică pentru că în peisaj pe lângă maşini au apărut brazii şi cărucioarele.

După miezul zilei, marea de oameni şi de maşini s-a mutat către ieşirile din Bucureşti.

Ne aflăm în zona de nord a Capitalei, chiar la intrarea în oraş şi deja puteţi observa aglomeraţia creată. Suntem pe DN1 şi trebuie să ajungem în Piaţa Revoluţiei. Asta înseamnă un drum de aproximativ 10 km. Este ora 14.15 min. Haideţi să vedem în cât timp ajungem acolo."

În cazul în care se mai eliberează drumurile poliţiştii ne avertizează că vor scoate în trafic peste 300 de radare.

Cristian Andrieș, Direcția Rutieră IGPR: "Vom beneficia şi de ajutorul colegilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie în situaţia în care condiţiile meteo vor permite."

Potrivit Brigăzii Rutiere, dacă nu vreţi să vă stricaţi sărbătorile evitaţi pe cât posibil Bulevardul Iuliu Maniu şi zona centrală.