Reacția unui bărbat, după ce își dă seama că a fost păcălit de traficanții de țigări. VIDEO

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2018 16:36
Categorie: Actualitate

Micul trafic de ţigări de la graniţa de est este asociat cu furtul, înşelăciunea şi chiar tâlhăria.

Un bărbat din Brăila s-a lămurit de acest lucru când a vrut să îşi cumpere trei cartuşe de ţigări de la comercianţii din aşa-numita piaţă a basarabenilor, de la intrarea în Galaţi. Omul a primit, în schimb, cartoane, cuie, polistiren şi bidoane din plastic. Ca să îi oprească pe cei care l-au înşelat, bărbatul a fost nevoit să facă adevărate cascadorii.

Scenele cu bărbatul încercând să scape pe capota unui autoturism aflat în mişcare au fost suprinse de camerele de supraveghere.

Camerele de supraveghere din piaţă au surprins momentul în care un bărbat aleargă după o maşină neagră, care circulă cu mare viteză. În cadrul următor, bărbatul este purtat pe capota aceluiaşi autoturism. Secvenţele au fost văzute şi de agenţii de la poliţia locală, care parcaseră în zonă.

Păgubitul: „Mi-a luat banii, mi-a adus o pungă cu... nu ştiu ce era în ea, a băgat-o sub tarabă. A zis că se duce să-mi aducă restul şi mi-am dat seama că ceva nu-i… Şi-am fugit după ea. Am văzut-o când s-a urcat în maşină, că era o fată. Am fugit după maşina, că au demarat în trombă, s-a oprit, că n-avea cum să iasă. M-am urcat pe capotă, în faţă, şi a început să meargă cu viteză pe capotă cu mine. Nu voia să oprească nicicum să îmi dea banii."

Toate personajele au fost ridicate de poliţişti şi duse la secţie. Acolo, agenţii au desfăcut şi aşa-zisele pachete cu ţigări.

Bărbatul păgubit: Din când în când, îmi mai iau ţigări de-aicea, că-s mai ieftine. M-a acostat o fată, întrebându-mă dacă vreau ţigări. O fată îmbrăcată în roşu. I-am zis că da, m-a întrebat câte, i-am zis că vreau 20-30 de pachete. Mi-a zis că, cu cât iau mai multe, mi le dă mai ieftin."

Luaţi la întrebări, cei care i-au vândut bărbatului cartoane, cuie şi bidoane de suc pe post de ţigări, cu opt lei pachetul, nu au recunoscut nimic.

Astfel de scene nu sunt deloc izolate la frontiera cu Republica Moldova, unde micul trafic funcţionează în mai toate pieţele. De cele mai multe ori, însă, păgubiţii nu mai ajung la poliţie, întrucât, la rândul lor, au încălcat legea.

Poliţiştii locali l-au predat pe şofer, împreună cu pachetele sale cu polistiren, carton, cuie şi bidoane din plastic, colegilor de la Poliţia Naţională. Ei vor continua cercetările pentru înşelăciune.

În total, în portbagajul maşinii conduse de bărbat se aflau şapte cutii de forma unor cartoane de ţigări şi alte 15 pachete umplute, de asemenea, cu ambalaje. Astfel de episoade s-au întâmplat şi anul trecut, în aceeaşi piaţă.

Poliţiştii ştiu că s-au format adevărate reţele, unele cu ramificaţii atât în România, cât şi în Republica Moldova. Membrii lor devin foarte repede agresivi, încearcă să intimideze şi, la nevoie, fug atunci când păgubiţii îşi dau seama că au fost înşelaţi. În cele mai multe cazuri, însă, şi victimele renunţă să îşi mai facă dreptate, pentru că sunt conştiente că au vrut să cumpere marfă introdusă ilegal în ţară.

60.000 de țigarete, confiscate de la un bărbat din Olt. Suspectul a rămas fără bani și mașină
60.000 de țigarete, confiscate de la un bărbat din Olt. Suspectul a rămas fără bani și mașină
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie
Trei minori, reținuți la Sibiu, după ce au bătut un tânăr pe stradă
Farmaciste amenințate cu cuțitul și jefuite la Brăila. Hoțul, de negăsit
O cunoscută cântăreață a murit după ce a căzut cu mașina în Dunăre
Cazul polițistului rănit în timpul unei bătălii la Calafat. 13 persoane reținute
Localități fără curent, apă și căldură: „Am băgat zăpadă în oală şi am pus pe aragaz”
Reacția neașteptată a turiștilor străini la vederea Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
tren zapada
Mersul trenurilor, 18 decembrie. Întârzieri de peste două ore, în Gara de Nord
Mărturiile dureroase ale unei soții de revoluționar: "I-au aruncat cenușa la canal"
Doi tineri au rămas fără un acoperiș deasupra capului. De la ce a izbucnit incendiul
Situația zborurilor, 18 decembrie. Două curse de pe Aeroportul din Sibiu au fost anulate
Jurnalistul de la Le Figaro care l-a intervievat pe Ion Iliescu spune că are înregistrarea
Județele unde școlile vor fi închise marți din cauza avariilor provocate de ninsori