Reactia Ungariei dupa declaratiile lui Basescu: Impartasim interesul protejarii minoritatilor etnice

Ultima actualizare: 16-08-2013 06:47
traian basescu viktor orban

Ungaria si Romania impartasesc interesul protejarii minoritatilor etnice, iar Ungaria este angajata intr-un dialog constructiv cu Romania in privinta acestui subiect, a afirmat luni seara Ministerul ungar de Externe.

Ambasadorul ungar in Romania Oszkar Fuzes a prezentat pozitia tarii sale Ministerului roman de Externe, se arata intr-un comunicat al ministerului ungar, potrivit MTI.

Fuzes a transmis ca Ungaria este angajata in mentinerea stabilitatii in regiune si in garantarea drepturilor omului si drepturilor minoritatilor etnice.

Ministerul ungar a reactionat astfel in urma unor declaratii ale presedintelui roman Traian Basescu, care a spus luni, la un forum in Tinutul Secuiesc, ca Ungaria a devenit un "focar de instabilitate" in privinta problemelor minoritatilor etnice si ca Romania isi va asuma rolul "punerii la punct a Budapestei".

De asemenea, Basescu a apreciat ca "politicieni unguri de elita" care au participat la evenimente culturale maghiare au "depasit limitele decentei", un lucru "care ar urma sa nu se mai repete".

Potrivit MTI, ministerul ungar subliniaza totodata in comunicat ca Guvernul de la Budapesta a sustinut in mod constant doleantele etnicilor maghiari din Romania, exprimate in mod democratic si respectand normele si practicile europene.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO