Reacția sud-coreenilor după ce Kim Jong Un a testat cu succes o rachetă hipersonică. A lovit o țintă la 1.000 de km distanță

Ultima actualizare: 12-01-2022 13:14
Coreea de Nord
Agerpres

Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă hipersonică, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, o a doua lansare de acest tip în mai puţin de o săptămână, relatează News.ro, care citează AFP.

 

Racheta era dotată cu o ”ogivă planoare hipersonică (...) şi a atins cu precizie o ţintă (situată) la (o distanţă de) 1.000 de kilometri”, potrivit KCNA.

Acest test a ”confirmat o dată în plus” ”excelenta manevrabilitate a unităţii de luptă hipersonice”, subliniază agenţia.

Imagini postat online pe site-ul Rodong Sinmun, oficiosul Partidului Muncitorilor (unic), arată un tir de rachetă, în zori, sub privirile dictatorului Kim Jong Un, înconjurat de bărbaţi în uniformă militară.

Apărarea sud-coreeană a apreciat că acest tir a atins o viteză hipersonică şi atestă în mod clar un ”progres” faţă de cel de săptămâna trecută.

Rachetele hipersonică zboară cu o viteză Mach 5 sau mai mare şi îşi pot schimba traiectoria în zbor, ceea ce le face mai dificil de detectat şiinterceptat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO