Reacția nervoasă a unui patron de bar când polițiștii au venit în control. „Faceți abuz”

08-02-2021 12:36


Mii de poliţişti și jandarmi din toată țara au fost implicaţi, zilele trecute, în ample acţiuni de control. Au fost vizate mijloacele de transport în comun, piețele, barurile și restaurantele.

În Brăila, administratorul unei cafenele s-a certat cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi i-a acuzat de comiterea unui abuz: l-ar verifica, zice el, în fiecare weekend.

Patronul localului s-a ridicat de la o masă, cu un pahar de băutură în mâna şi a început să îi acuze pe poliţişti. În scurt timp, spiritele s-au încins.

Discuție între polițiști și proprietarul barului:

- Am rugămintea să fiţi respectuos.
- Ai rugămintea să... ce? Cu ce nu te respect eu? Îţi vorbesc foarte frumos.
- V-am respectat.
- Şi eu te-am respectat şi v-am respectat, da? Şi faceţi abuz.

- Tupeul ăsta cu care veniţi, "investigaţii criminale". Ce investigaţii criminale faceţi dumneavoastră?
- Care e problema dumneavoastră?
- Care e problema? Problema mea este că m-am săturat de voi. Instituţiile astea care faceţi abuz la Brăila, doar la Brăila.

Poliţiştii, însoţiţi de reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii de control, se aflau într-o razie în restaurantele şi barurile din Brăila. La vederea numărului mare de agenţi, administratorul cafenelei a luat foc.

- O să mă arestaţi, o să mă bateţi, ce-o să faceţi, de daţi din capul ăla aşa? Ce să înţeleg eu din gesturile dumneavoastră?

Pentru că nu era respectată măsura funcţionarii localului la doar o treime din capacitate, poliţiştii i-au rugat pe unii dintre clienţi să plece.

Administratorul nervos nu a primit nicio sancțiune. Astfel de razii au avut loc în toate oraşele mari din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute. În Galați, a plouat cu amenzi.

900 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor impuse prin starea de alertă a dat poliția, aici. Valoare totală de aproape 300.000 de mii de lei.

Tags: braila, sanctiuni,


VIDEO PROTVPLUS.RO