Reactia lui Victor Ponta la scandalul de la Spitalul "Tractorul" Brasov: "Nu tine de Guvern, este al Consiliului Judetean"

12-03-2015 13:17


Tractorul Brasov

Premierul Victor Ponta a reactionat dupa scandalul de la Spitalul "Tractorul" din Brasov, unde o batrana a fost lasata sa plece si apoi a fost gasita moarta de frig, pe un camp.

Spitalul "Tractorul" din Brasov se confrunta cu o mare problema de management si cu siguranta trebuie luate masuri, dar unitatea apartine de consiliul judetean (CJ), iar Guvernul nu poate decat imbunatati legislatia, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Spitalul din Brasov este verificat dupa ce o batrana in varsta de 82 de ani a fost lasata sa plece din unitatea medicala si a fost, apoi, gasita moarta de frig pe un camp. "Spitalul este al Consiliului Judetean Brasov, nu e al Guvernului, si sunt convins ca, dupa ancheta care se va face, Consiliul Judetean, chiar daca acum nu are presedinte, ca saracu' are probleme, va lua masurile necesare", a spus Ponta.

Intrebat daca a fost informat despre situatia din cadrul spitalului, premierul a raspuns ca intotdeauna primeste informari dupa ce sunt efectuate verificari, dar a insistat asupra faptului ca spitalul depinde din punct de vedere al managementului de consiliul judetean, astfel ca Guvernul nu se poate implica decat prin imbunatatirea legislatiei.

"Si primarul, care nu e de la mine din partid, a spus foarte clar ca e o mare problema de management acolo si cu siguranta trebuie luate masuri pentru ca ce s-a intamplat - si este scandalos - sa nu se mai intample", a conchis Ponta.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost plasat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Miercuri, aflat la Brasov, premierul Victor Ponta a declarat ca problemele de la Spitalul "Tractorul" trebuie gestionate pe plan local, nu de la Bucuresti, adaugand: ”E o boala romaneasca sa tot asteptam sa vina cineva de la Bucuresti sa ne rezolve problema“.

Intrebat ce parere are despre tragedia de la Brasov, unde o batrana a fost lasata sa plece de la Spitalul ”Tractorul”, fiind gasita apoi moarta de frig pe un camp, Ponta a raspuns ca i se pare ”reprobabil” ceea ce se intampla in multe spitale din tara, dar ca este datoria intregii societati sa schimbe ceva. Ponta a mai afirmat ca, daca tot se sustine descentralizarea institutiilor, ar trebui descentralizata si responsabilitatea.

Luni, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a trimis o echipa a Corpului de control la Spitalul "Tractorul", nemultumit de rezultatul anchetei facute de Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov in cazul batranei de 82 de ani care a fost lasata sa plece din unitatea medicala si a fost apoi gasita moarta de frig pe un camp.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO