Reacția lui Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii: "PSD nu a înțeles nimic"

Ultima actualizare: 12-12-2019 15:08

Premierul Ludovic Orban a reacționat, joi, la anunțul făcut de PSD potrivit căruia partidul va depune un amendament la legea bugetului de stat pe 2020 prin care propune dublarea alocaţiilor pentru copii.

Orban i-a atacat din nou pe cei din PSD, spunând că au stat trei ani la guvernare şi puteau să majoreze alocaţiile pentru copii în această perioadă, dar nu au făcut-o, decât tot la propunerea venită din partea PNL.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social democraţii vor depune un amendament la legea bugetului de stat pe 2020 prin care propune dublarea alocaţiilor pentru copii, iar dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea, social-democraţii vor elabora un proiect de lege pe acest subiect, informează Agerpres.

Replica lui Orban: Acest populism deşănţat al PSD-ului ne arată clar că n-au înţeles nimic

 

În replică, Orban a amintit că PNL a majorat alocaţiile pentru copii şi "aproape le-a dublat" şi a spus că liberalii au înaintat proiectul de lege de indexare anuală a cuantumului acestora.

"Eu cred că este suficient. Sigur, acum PSD încearcă să ne copieze pe noi. Cred că aceasta competiţie va fi înţeleasă aşa cum trebuie de toţi românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar", a spus premierul.

El a amintit, în context, că i-a îndemnat pe parlamentari să reflecteze înainte de a avea iniţiative care să genereze cheltuieli bugetare.

"Destul PSD ne-a adus în situaţia să avem un deficit de peste 4%. Orice altă cheltuială angajată înseamnă fie creşterea deficitului, fie punerea Guvernului în imposibilitatea de a putea efectua cheltuieli vitale. Acest populism deşănţat al PSD-ului ne arată clar că n-au înţeles nimic şi sunt convins că românii vor înţelege această parşivenie de care dă dovadă PSD", a susţinut Ludovic Orban.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO