Razvan Vasilescu a fost operat pe inima, dupa ce a suferit un infarct. Grefe de artere sanatoase au inlocuit zonele afectate

17-02-2016 07:50

Actorul Razvan Vasilescu, operat marti seara pe cord deschis la Spitalul Floreasca din Capitala, a trecut cu bine de prima noapte. Interventia dificila a durat mai bine de trei ore, dar acum pacientul este internat la terapie intensiva in stare stabila.

Actorul Razvan Vasilescu a ajuns la spitalul Floreasca ieri dupa amiaza si a intrat direct in sala de operatie. Medicii i-au facut mai multe bypass-uri, pentru ca suferise un infarct.

I-au prelevat grefe de artere si vene sanatoase si i-au inlocuit portiunile lezate din artera bolnava a inimii. Astfel, sangele a putut fi oxigenat si a circulat din nou cum trebuie.

Aceasta operatie se face cu oprirea cordului, adica inima actorului a fost oprita in timpul interventiei si pacientul a fost trecut pe un aparat de circulatie extracorporala.

Operatia pe cord a decurs fara complicatii, dar pacientul va avea nevoie de recuperare. Razvan Vasilescu are 62 de ani si a debutat in cinematografie in anul 1979. De atunci a avut numeroase roluri, care l-au consacrat.

Alaturi de rolurile inegalabile din teatru, Razvan Vasilescu a reusit in cariera numeroase partituri antologice in film, de la "De ce trag clopotele, Mitica", pana la "O vara de neuitat", "Balanta" ori "California dreamin'". De Craciun, a aparut si in serialul ''Las Fierbinti".

Actorul va mai ramane 2-3 zile, internat la Sectia de Terapie Intensiva, pana cand se va face mai bine, iar apoi va mai sta cateva zile in spital, pana cand medicii vor considera ca poate pleca acasa."


VIDEO PROTVPLUS.RO