Razboiul declaratiilor intre Irina Cristescu si mexicanul Hector Bitar. Romanca il acuza de violenta si consum de droguri


Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 19:24
Categorie: Stiri actuale

Razboiul dintre Irina Cristescu si arhitectul mexican Hector Bitar nu s-a incheiat.

Dupa ce sotia romanca l-a acuzat ca a amenintat-o cu moartea si ca a planuit rapirea fetitei lor, sud-americanul spune ca isi iubeste copilul si o acuza pe Irina de rapire internationala.

In replica, Irina Cristescu sustine ca sotul ei este un om periculos, care consuma de droguri si nu ar fi in stare nsa creasca un copil.

"Vreau sa va spun in mod clar ca sunt un parinte responsabil, am doua titluri universitare, nu am antecedente penale in nicio tara, nici relatii cu delincventi si nici nu sunt consumator de droguri, alcoolic sau violent", spune Hector Bitar, care se apara dupa acuzatiile aduse de sotia sa, Irina Cristescu.

Si el confirma povestea de dragoste dintre cei doi, din 2011, de la New York. Doar ca momentul in care s-a produs ruptura e prezentat diferit.

"Totul era o adevarata fericire, dar intr-o buna zi Irina m-a informat ca dorea sa-i invite pe parintii ei in Mexic, pentru a o vedea pe nepoata lor, lucru pe care l-am considerat absolut firesc. Din pacate, in mod cu totul dureros, Irina mi-a ascuns adevarata intentie a familiei ei, aceea de a o lua pe Alessia din resedinta ei normala din Mexic. Acest lucru s-a si intamplat pe 20 martie 2014, iar in lipsa acordului meu, o astfel de fapta este calificata, potrivit Conventiei de la Haga, ca fiind rapire internationala de minori", mai spune Bitar.

Irina ii rspunde ca "Totul a culminat cu descoperirea mesajelor dintre tine și sora ta prin care planuiati, in detaliu, eliminarea mea fizica si rapirea Alessiei si a e-mailului dintre tine si tatal tau, in care tu spuneai "am sa ma blindez si o deportez".

Pe 20 martie 2014, romanca si-a luat fetita de doua luni si a plecat, ajutata de FBI. A fost acuzata intr-adevar de rapire internationala de minori si imediat au inceput procesele in Romania. La inceputul lunii februarie, Tribunalul Bucuresti a hotarat ca Alessia trebuie sa revina in Ciudad de Mexico. E adevarat ca deocamdata nu a fost stabilita si custodia.

Irina sustine ca Hector nu poate creste un copil: "Traiesti intr-o lume falsa si plina de minciuna, intreaga ta existenta este grav distorsionata si alterata de droguri si alcool. Problemele tale de sanatate sunt vechi si, din motive pe care nu mi le pot explica, atat tu cat si parintii tai refuzati sa le rezolvati, preferand sa le negati cu inversunare."

Declaratii pe care mexicanul le considera un razboi mediadic defaimator: "Faptul ca o ador pe fiica mea si ca imi lipseste foarte mult sunt pentru mine mult mai importante decat aspectele juridice. Tot ceea ce imi doresc este sa pot fi alaturi de fiica mea, sa particip direct la cresterea si educatia ei si sa ne bucuram impreuna de familie."

"De ce in acesti ani nu ai facut cel mai mic gest de a te ingriji de copilul tau? I-ai trimis după vizita ta de acum doi ani din Romania vreo scrisoare, i-ai făcut vreun cadou de ziua ei sau de Craciun, ai incercat sa o revezi dupa aproape 2 ani?", este replica Irinei Cristescu.

Avand in vedere ca decizia instantei nu este definitiva, Irina Cristescu este hotarata lupte pana la capat pentru ca Alessia sa ramana alaturi de ea. Are dreptul la recurs si poate cere anularea executarii. In plus, Protectia Copilului se va implica in proces.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO