"Război al petardelor", în Capitală. Un copil şi-a pierdut 2 degete în urma exploziei


Ultimul update: Miercuri 01 Ianuarie 2020 19:21
Data publicarii: Miercuri 01 Ianuarie 2020 16:47
Categorie: Stiri actuale

De Revelion, pe străzile din marile oraşe a început şi un infernal război al petardelor. Zeci de victime între care şi mulţi copii au ajuns la urgenţă cu răni şi arsuri grave.

În paralel mii de medici, poliţişti şi pompierii n-au stat o clipă din cauza accidentelor sau a incendiilor. Doar în capitală, peste 550 de oameni au avut nevoie de ajutor. Unii vor rămâne cu săptămânile în spital.

Bucureştiul a fost sub asediu. Inconştienţi, tineri teribilişti au folosit artificii periculoase şi petarde puternice. Din vina lor au fost zeci de victime între care şi copii. Unul dintre ei şi-a pierdut două degete.

La spitalul Grigore Alexandrescu au ajuns 8 copii care s-au rănit cu petarde. Au avut mâinile rupte sau arsuri pe faţă şi mâini. Doi dintre ei au rămas internați.

Este şi cazul unui băiat de 14 ani pe care pompierii l-au găsit inconştient în localitatea Dudu. Are traumatism cranio-facial grav provocat de o petardă.

În total, numai în Bucureşti, 555 de persoane au sunat la ambulanţă. Iar din cele 31 de incendii, 6 au fost provocate din cauza obiectelor pirotehnice.

Alis Grasu, manager SABIF: ''Din 23 dececembrie până în 3 ianuarie lucrăm cu întregul efectiv, nu sunt concedii, nu se dau recuperări . Speram să facem faţă, deşi se sună şi se sună mult la 112''.

Peste 100 de oameni au avut nevoie de medic şi pentru că au mâncat ori au băut fără măsură.

În tot acest timp, în Galaţi, chiar la miezul nopţii, o petardă a provocat aprinderea unei conducte de gaz care avea scurgeri.

A ars copertina unui magazin care funcţiona la parterul blocului, dar şi o parte din izolaţia exterioară. Din primele cercetări cineva ar fi lăsat intenţionat petardă în cutia de gaze.

Nu a fost însă singura intervenţie a pompierilor din oraş. Un bărbat de 32 de ani a băgat o petardă aprinsă într-o sticlă şi s-a ales cu răni la nivelul feței şi toracelui. Un altul din comuna Iveşti a ajuns la spital cu arsuri oculare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO