Raluca Pruna, la Penitenciarul Poarta Alba, dupa protestele detinutilor. VIP-urile condamnate ar avea regim preferential

Ultima actualizare: 09-08-2016 06:58

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a facut o vizita fulger la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta.

"A stat ore bune de vorba cu detinutii", a fost singura mentinune facuta de oficiali, fara sa anunte insa si o prima concluzie a intalnirii dintre oficial si cei incarcerati acolo. Vizita vine insa contextul in care luna trecuta au avut loc proteste violente in unele inchisori din tara, iar unii detinuti s-au plans ca VIP-urile incarcerate au parte de tratament preferential.

Vizita Ralucai Pruna la penitenciarul Poarta Alba a fost ferita de ochii presei, dar, odata aflat "secretul", reprezentantii Ministerului Justitiei au confirmat intalnirea de vineri seara a ministrului cu detinutii si au specificat ca timp de cateva ore oficialul a stat de vorba cu cei incarcerati si le-a ascultat pasurile.

Poarta Alba a fost una dintre inchisorile in care la mijlocul lunii trecute au avut loc proteste. Unele, violente.

Ministerul Justitiei a anuntat deja ca are un plan pentru reducerea supraaglomerarii din penitenciare si imbunatatirea conditiilor de detentie. Proiectul este suspus unei consultari publice, la care oamenii pot veni cu sugestii.

Raluca Pruna, ministrul Justitiei: "Ii asigur pe cei aflati in penitenciare ca lucram la identificarea unor solutii. Nu voi adopta nicio masura sub presiune."

Tot la Poarta Alba au existat acuzatii potrivit carora unii detinuti au parte de regim privilegiat. Printre acestia ar fi si Cristi Borcea.

"Borcea poate sa faca ce vrea. El are 2 ore de vizita, iar eu 20 de minute. El sta in celula cu covor, cu caldura, sunt 12 persoane in celula, iar noi 33", spune un detinut.

Pe lista VIP-urilor de la Poarta Alba figurea si fratele fostului presedinte Traian Basescu. Gigi Becali a fost eliberat tot de-acolo, in aprilie, anul trecut.

Corpul de Control al Ministului Justitiei a verificat acest penitenciar in luna ianuarie, insa rezultatul nu a fost facut public nici pana la aceasta data.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO