Managerul Spitalului Judetean din Ploiesti, suspendat. Dezastrul gasit de comisia de ancheta a MS

Dată publicare: 03-12-2013 14:40
Dată actualizare: 06-12-2013 00:01


Managerul Spitalului de Urgenta din Ploiesti a fost suspendat marti din functie. Temporar, deocamdata. Cei din Consiliul Judetean Prahova au luat aceasta decizie, la propunerea comisiei din Ministerul Sanatatii, coordonata de Raed Arafat.

Scandalul a izbucnit dupa ce un medic chirurg a facut publica o scrisoare in care povesteste cat de dramatica este situatia in aceasta unitate sanitara. Chiar si marti, in plina ancheta, pacientii isi cumparau tot din banii lor medicamente.

Cand membrii comisiei de ancheta au ajuns in salile de baie au vazut cu ochii lor tot ceea ce bolnavii reclamau de ani de zile. Iar blocul alimentar, cu plitele vechi si conductele ruginite, este un focar de infectie.

Culmea ridicolului... Chiar marti, in toiul anchetei, pacientii isi cumparau singuri medicamente si materiale sanitare.

Comisia coordonata de medicul Raed Arafat anunta deja probleme serioase la spital.

Raed Arafat, ministrul secretar de stat Ministerul Sanatatii: "Sunt probleme organizatorice majore. Se analizeaza toate aspectele organizatorice: cheltuieli, structurile de cheltuieli, achizitii - totul".

Fostul manager Adrain Strambeanu, suspendat deocamdata, are sa-si faca doar mici reprosuri legate de... comunicare.

Laurentiu Rebega
Adrian Strambeanu, fostul manager al spitalului: "A fost o comunicare mai greoaie. As fi dorit sa comunic mai mult si sa vorbesc la toate nivelele cu salariatii institutiei. Pentru conditiile din spital am facut intotdeauna in functie de banii pe care i-am avut".

El nu a reusit sa explice insa prea convingator cum s-au impartit banii spitalului si de ce s-au investit intr-un sediu administrativ, in loc sa se cumpere aparatura medicala.


VIDEO PROTVPLUS.RO