Raed Arafat a fost amenințat cu moartea. Polițiștii fac verificări

Dată publicare: 14-07-2020 12:31
Dată actualizare: 14-07-2020 13:53


Raed Arafat vrea ca pacienții cu formă ușoară de coronavirus să se trateze acasă

Polițiștii fac verificări după ce șeful DSU Raed Arafat a fost amenințat cu moartea de un bărbat care promovează teorii ale conspirației privind pandemia de coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, care între timp a fost ștearsă, bărbatul susține că Raed Arafat a fost condamnat la moarte în Palestina pentru crime împotriva cetățenilor români, după ce ar fi traficat organe pentru Mossad - serviciul de informații externe al Israelului.

El îl somează pe șeful DSU să plece din România și susține că a primit ”dreptul de a ucide în numele țării”, prin jurământul militar depus în urmă cu 15 ani.

Postarea s-a viralizat, adunând sute de share-uri și comentarii într-un timp scurt - multe din partea unor persoane care îi susțineau demersul - înainte să fie ștearsă.

Bărbatul are mai multe postări în care critică restricțiile impuse pe timpul pandemiei și îl numește pe Raed Arafat "torționar".

În ultima vreme a crescut numărul persoanelor care se împotrivesc măsurilor de carantină și izolare, menite să limiteze răspândirea coronavirusului. La finalul săptămânii trecute, în Capitală a avut loc un nou protest la care au participat sute de persoane, care nu cred că virusul există.

Raed Arafat: Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii, dar la el nu se vede boala

 

Raed Arafat a participat luni la dezbaterea în Comisia juridică a Senatului asupra proiectului de lege privind carantina şi izolarea. El a afirmat că PSD are un amendament carepresupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala, iar asta înseamnă că toată lumea intră in spital. El a adăugat că nu este înţeles termenul „asimptomatic”, care înseamnă că o persoană le poate infecta pe altele, însă la ea nu se manifestă sau nu se vede boala. Acesta a mai spus că, în cazul în care „asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

„În amendamentul PSD îi băgaţi pe toţi la spital pentru că asimptomaticii transmit în continuare boala. Văd neînţelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii dar la el nu se vede boala”, a afirmat Raed Arafat luni în Comisia juridică a Senatului.

Acesta a precizat că „din punctul nostru de vedere, dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

„Dacă asimptomaticul stă mai mult cu familia, îi infectează. Oamenii trebuie să ştie că asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infectile de covid sunt infecţii cauzate de asimptomatici. Pentru ca e pacient, este pozitiv, chiar daca e asimptomatic. Pacientul poate sa transmita familiei si la toti din jurul lor”, a completat Arafat.

Unul dintre amendamentele PSD presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala.

De asemenea, majoritatea social-democraţilor din Comisia juridică sunt de părere că internarea forţată poate fi impusă doar de un magistrat, un judecător.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO