Proteste împotriva unui profesor din Bistrița. Părinții nu-și mai lasă copiii la școală


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 17:53
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 17:21
Categorie: Stiri actuale

Scandal la școala gimnazială din localitatea Şanţ, judeţul Bistrița-Năsăud.

De câteva zile părinţii nu îşi mai lasă copiii la şcoală şi protestează în faţa clădirii, supăraţi că profesorul de sport care a bătut doi elevi, în urmă cu 2 ani, încă predă în şcoală.

Dascălul de 45 de ani a primit o condamnare de patru luni cu suspendare. Directorul susţine că legal nu îl poate împiedica pe dascăl să vină la cursuri, întrucât este titular pe post.

Titular pe post, profesorul de educaţie fizică de la şcoala a venit la cursuri după ce i-a expirat condamnarea.
Părinţii sunt însă revoltaţi şi spun că nu mai doresc ca profesorul să mai aibă de-a face cu copiii lor. S-au adunat în fața şcolii hotărâţi să nu îşi lase copiii să intre la ore.

Mamă: „E violent cu copiii şi acum vrea din nou la şcoală. Noi nu îl mai vrem, ne-am mobilizat să nu mai vină la şcoala pentru că noi nu îl mai vrem. Dacă se întoarce stăm aici în fiecare zi până la Crăciun.”

Altă mamă: „Să plece din şcoală, copiii noştri sunt terorizaţi. Am o fetiţă şi când au auzit că vine profesorul nu a mai vrut să vină la şcoală.”

Tată: „Noi nu vrem decât să ne protejăm copiii, altceva nimic. Dar la noi în şcoala nu mai poate sta. S-au trimis numeroase petiţii dar nu au ajuns unde trebuie, nu e normal să ai o condamnare definitivă şi să mai profesezi după.

În timp ce părinţii încercau să ajungă la un acord cu directorul şcolii, şi-a făcut apariţia şi dascălul, flacant de jandarmi.

Directorul şcolii spune că legal, nu poate să îl înlăture pe dascăl, deşi a primit multe sesizări din partea părinţilor.

Zaharia Sasu, director: „Am angajat un avocat şi în acest moment caută soluţii. Am avut discuţii şi cu avocatul poporului,  căutam soluţii să îl stopăm să mai vină la şcoală, dar totul trebuie să fie legal.”

Cei de la inspectoratul şcolar susţin, la rândul lor, că nu îl pot împiedica pe dascăl să îşi continue activitatea.

Vasile Stiopan, Inspector Şcolar ISJ Bistriţa Năsăud: „Până când nu există o decizie emisă de o autoritate care să îi interzică să vină în şcoală, noi nu putem să îl oprim.”

Părinţii sunt hotărâţi să protesteze zilnic, până când situaţia lor nu se va rezolva. Până acum, profesorul de sport nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Mai mulți părinți din Bistrița protestează împotriva unui profesor condamnat penal
Elev de 12 ani bătut de profesor, după ce a dat cu piciorul într-un căţeluş
Ce le-a făcut unor tinere un bărbat ce se prezenta drept profesor universitar
FULLSCREEN
Proteste împotriva unui profesor din Bistrița. Părinții nu-și mai lasă copiii la școală
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO